MENU

Για μια απλή φραστική αντιπαράθεση έκανε λόγο ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος την Τρίτη (8/11) απολογήθηκε στον πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για το επεισόδιο που είχε με τον βοηθό διαιτητή, Κούρεντα, στον αγώνα του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό που σημαδεύτηκε από τη σφαγιαστική διαιτησία του Δελφάκη και των βοηθών του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανός ανέφερε κατά την απολογία του:

«Η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα, ήταν προκλητική και αντέδρασα. Η αντίδραση μου ήταν καθαρά φραστική, παρόλο που ήταν προκλητική η στάση των διαιτητών, ακόμη και όταν μείναμε μόνοι μας. Δεν θυμάμαι να είπα ότι ασέλγησε στο ποδόσφαιρο, ότι δεν θα ξανασφυρίξει και τη φράση “θα σε γαμ... ρε π….η”. Εν βρασμώ και εν θερμώ είπα κάποια πράγματα”.

Εξάλλου, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από τον αθλητικό δικαστή, ο πρόεδρος του Ατρομήτου σημείωσε πως δεν έπιασε ποτέ τον Κουρέντα από τον λαιμό: «Δεν έγινε ποτέ αυτό. Η μόνη αντίδραση που μπορούμε να έχουμε είναι καταγγελία στην ΚΕΔ κι εγώ έκανα μια προσωπική επικοινωνία».

Όταν ο πρόεδρος του οργάνου του είπε ότι δίνει το κακό παράδειγμα σε νέα παιδιά, ο κ. Σπανός τόνισε: «Ξέρω ότι αδίκησα την εικόνα μου. Ήταν μία στιγμή έντασης και δεν με τιμάει. Εν βρασμώ και εν θερμώ είπα κάποια πράγματα αλλά δεν είμαι τρελός. Δεν ξύπνησα μια μέρα και ξαφνικά τρελάθηκα. Ήταν μια συμπεριφορά των διαιτητών που με πείραξε».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Τσιγκόπουλος που υπηρετεί στο ΑΤ Περιστερίου και ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στα αποδυτήρια στον συγκεκριμένο αγώνα, κατέθεσε ως μάρτυρας και επιβεβαίωσε τον Γιώργο Σπανό ότι δεν υπήρχε χειροδικία:

«Ήταν μια έντονη διαμαρτυρία. Του είπε “ήρθες στο Περιστέρι να μας σφάξεις, ασέλγησες στο ποδόσφαιρο” και ότι “δεν θα ξανασφυρίξεις ποτέ”. Τα άλλα δεν τα άκουσα. Θα τα άκουγα. Δεν είδα να τον πιάνει από τον λαιμό, θα πήγαινα να το σταματήσω».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Τρικαλινός βοηθός διαιτητής Ευθύμης Κουρέντας, που δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο αλλά απέστειλε επιστολή, «καίει» τον Γιώργο Σπανό αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«…μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντας μου τις φράσεις “ασέλγησες στο ποδόσφαιρο, έχεις τελειώσει και συ και ο Μπουτζιώλης. Από Δευτέρα δεν θα είσαι πουθενά, γιατί εκτίθεσαι για τον Μπουτζιώλη; Από Δευτέρα δεν θα είσαι τίποτα έχεις τελειώσει (…) Έκανες έγκλημα σήμερα, θα σε εξαφανίσω, δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες από το ποδόσφαιρο εσύ και ο Μπουτζιώλης, την έκανες την αποστολή σου (…) Θα έρθω εγώ ο ίδιος στα Τρίκαλα και θα σε βρω και θα σε γαμ.... Θα σου βγάλω τα αυτιά. Να ξέρεις πως δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες και συ και ο Μπουτζιώλης”.

Στην συνέχεια φωνάζοντας μου “θα σε γαμ... ρε πού...” μου επιτέθηκε πιάνοντας με από τον λαιμό και συνέχισε απειλώντας με “θα σε βρω ρε αρχ..., και θα σε γαμήσω και θα σε σκοτώσω”.

Εκείνη την στιγμή ένιωσα ανησυχία και φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα καθώς δεν μου έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. Ο Δελφάκης που βρισκόταν δίπλα μου την στιγμή της επίθεσης, έπιασε τον κύριο Σπανό, και τον απομάκρυνε από κοντά μου ενώ εκείνος συνέχισε να με εξυβρίζει και να με απειλεί με φράσεις τις οποίες δεν θυμάμαι να σας αναφέρω καθώς είχα τρομοκρατηθεί από την επίθεση του. Τελικά με την βοήθεια και άλλων ατόμων που έσπευσαν ο κύριος Σπανός απομακρύνθηκε από τον χώρο των αποδυτηρίων.

Για την αποχώρηση μας από το γήπεδο ζητήσαμε αστυνομική συνοδεία καθώς φοβόμασταν για την σωματική μας ακεραιότητα».

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Σπανός απειλείται με βαριά καμπάνα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Ο Κούρεντας «καίει» τον Σπανό, αστυνομικός τον αθωώνει!