MENU

Αναλυτικά, όσα ανέφερε μεταξύ άλλων στο France Football ο Αλεξί Ρομαό:

Για τα ντέρμπι στην Ελλάδα: «Μετά από ένα ντέρμπι που χάσαμε και όσα ακολούθησαν κατάλαβα τι σημαίνει ένα τέτοιο ματς στην Ελλάδα. Είναι η στιγμή που το καταλαβαίνεις. Παρότι χάσαμε, ήμασταν ακόμη μπροστά στη βαθμολογία, μέσα στο Κύπελλο και το Europa αλλά οι οπαδοί ήρθαν στο προπονητικό κέντρο για να μας συναντήσουν και να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε τέτοια παιχνίδια...»

Για τις κορυφαίες στιγμές του: «Το Μαρσέιγ - Παρί με τον Μπιέλσα. Τρομερή ατμόσφαιρα. Αν και κερδίζαμε 2-1 στο ημίχρονο χάσαμε με 3-2. Ήταν ένα ντέρμπι που θα θυμάμαι ως τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας μου. Είχα όμως και πολλές κορυφαίες στιγμές στον Ολυμπιακό. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου».

Για το πέρασμά του από την Ελλάδα και τους φιλάθλους: «Στην Ελλάδα βρήκα όλα όσα ήθελα και ήταν πολύ καλές οι στιγμές εκεί. Είχαμε και δυσκολίες βέβαια όπως η χρονιά που μας πέρασε. Πάντως οι Έλληνες οπαδοί και κυρίως οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι από τους πιο παθιασμένους, τρομερούς και δυναμικούς στην Ευρώπη. Δεν είχα δει ξανά τέτοιον φίλαθλο κόσμο. Τόσο παθιασμένο και να ζει τόσο έντονα το ποδόσφαιρο».

Για τη διακοπή στο πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα σταμάτησε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ διέκοψε ματς μπαίνοντας στο γήπεδο με τους άνδρες της ασφαλείας του και με όπλο. Ήταν κάτι το περίεργο. Δεν το περιμένεις. Ήταν κάτι σαν να βλέπεις ένα περίεργο τοπίο. Ήταν περίπλοκο γιατί πριν από αυτό δεν παίξαμε με τον ΠΑΟΚ καθώς οι οπαδοί του είχαν χτυπήσει τον προπονητή μας και έτσι έχασαν μετά το ματς».

Ρομαό στο France Football: «Στην Ελλάδα κατάλαβα τι θα πει ντέρμπι»