MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
TV: Cosmotesport1
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
1 0
Λαμία
ΛΑΜΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε η Λαμία απόψε στη Λεωφόρο γνωρίζοντας την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας της από τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε μεν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μουνιέ στο 74’, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει το ντροπιαστικό 4-1 του πρώτου αγώνα στη Λαμία.

Οι «πράσινοι» είχαν και πάλι τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν ένα δεύτερο τέρμα και να μπουν στο «κόλπο» της πρόκρισης, με τον Ουζουνίδη να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο μισάωρο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Λαμία στηρίχθηκε στην αμυντικογεννή τακτική της και τη συνοχή των γραμμών της προκειμένου να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε πανηγυρίζοντας μία ιστορική πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο από το ξεκίνημα του ματς προκειμένου να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ, την ίδια στιγμή που η Λαμία προσπάθησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες να βγει με αξιώσεις στο τρανζίσιον. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και παρά την εμφανή νευρικότητά τους στο χτίσιμο του παιχνιδιού, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 11 τελικές έναντι 2 της Λαμίας και υπέρ τους την κατοχή της μπάλας με ποσοστά 68-32%.

Η πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στο 6’ μετά από συνδυασμό των Μολίνς και Μουνιέ και άψυχο πλασέ του Γάλλου πάνω στον Παπαδόπουλο. Στο 16’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά αλλά ο Παπαδόπουλος παραχώρησε κόρνερ και στην εκτέλεσή του από τον Χίλιεμαρκ, ο Αλτμαν σούταρε από το πέναλτι και η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο, ενώ στην εξέλιξή της ο Μουνιέ πλάσαρε άψυχα.

Στο 24’ το «βολ πλανέ» του Αλτμαν πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια μετά από σέντρα του Μουνιέ. Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο 28’ με τον Βασιλαντωνόπουλο να δημιουργεί ρήγμα από δεξιά, πιάνοντας στον ύπνο την πράσινη άμυνα, όμως ο αμαρκάριστος Ακόστα σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 40’, σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή με τους Μολίνς και Κουρμπέλη να μην βρίσκουν καλά τη μπάλα, ενώ στο 42’ ο Μουνιέ μπήκε στην περιοχή από έξυπνο πλάγιο του Κουλιμπαλί, ωστόσο σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, εν τούτοις, χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 44’, με τον Μολίνς να βάζει πλάτη και να περνάει εντυπωσιακά τον Ασίγκμπα, αλλά να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, πλασάροντας πάνω του!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη Λαμία να εγκλωβίζει τον Παναθηναϊκό με την αμυντική τακτική της και να έχει μάλιστα την πρώτη καλή στιγμή στο 67’ με το σουτ του Ακόστα που έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος. Στο 71’ οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ μετά από σουτ των Μολίνς και Κουλιμπαλί από τη μικρή περιοχή που κόντραρε στα σώματα.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, άνοιξαν το σκορ μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, πανέξυπνη κεφαλιά/γύρισμα του Κουλιμπαλί και προβολή εξ επαφής του Μουνιέ που έκανε το 1-0 (74’). Στο 77’ ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα με τον Πίσπα να αντικαθιστά τον Αυλωνίτη και τριάδα στόπερ τους Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη και Ινσούα!

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ μετά από ωραία σέντρα του Μουνιέ και κεφαλιά του Δώνη που πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 87’ το σουτ του Χίλιεμαρκ έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 89’ ο Μολίνς σέντραρε αλλά ο Ινσούα δεν βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του στο ύψος της μικρής περιοχής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (77’ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης (58’ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Αλτμαν (58’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Ομο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (60’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79’ Τσούκαλος), Πίτι (86’ Βουό).

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-4-1-1, με τον Βλαχοδήμο στη θέση του τερματοφύλακα, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουρμπέλη και Αυλωνίτη κεντρικούς αμυντικούς, τον Ινσούα αριστερό μπακ, τους Τζανδάρη και Χίλιεμαρκ κεντρικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και τον Μουνιέ στην αντίστοιχη αριστερή, ενώ ο Αλτμαν ήταν πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό Μολίνς.

Από το 58’ ο Ουζουνίδης ρίσκαρε παίζοντας χωρίς κλασικό αμυντικό μέσο, με το δίδυμο Χίλιεμαρκ-Βιγιαφάνιες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στο 78’ και την είσοδο του Πίσπα στο ματς, έπαιξε με τριάδα στην άμυνα τους Κουρμπέλη, Κουλιμπαλί και Ινσούα.

Ο Μπάμπης Τεννές από την πλευρά του επέλεξε το 3-4-3 ως σχηματισμό για τη Λαμία, με τον Παπαδόπουλο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιό μπακ χαφ, τους Ασίγκμπα, Ομο και Αναστασιάδη τριάδα στα στόπερ, τον Παντελιάδη αριστερό μπακ, τους Μπλάζιτς και Αναστασόπουλο αμυντικούς μέσους, τον Βάντερσον και τον Ακόστα στα δύο «φτερά» και τον Πίτι με ελεύθερο ρόλο στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Γκιγιέρμο Μολίνς έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 44’ όταν βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, στην πιο κομβική φάση του αποψινού ματς και γενικώς δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα ενός αγώνα που για τον Παναθηναϊκό είχε τεράστια σημασία να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο επιθετικός του, με δεδομένα τα προβλήματα στη συγκεκριμένη θέση. Κορυφαίοι της Λαμίας ήταν η τριπλέτα Πίτι, Βάντερσον και Βασιλαντωνόπουλος, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού οι πιο δραστήριοι ήταν οι Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στα χιόνια καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε βουνό που δεν μπόρεσε να ανέβει. Η Λαμία πανηγύρισε μία σπουδαία και ιστορική πρόκριση, στηριζόμενη στην αμυντική της συνοχή, τις υπέρ της συγκυρίες και φυσικά στο σκορ του πρώτου αγώνα που έκρινε και την πρόκριση.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Κομίνης έκανε πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο χρόνο των καθυστερήσεων δίνοντας μόλις ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο και τέσσερα στο τέλος, παρότι υπήρχαν πάρα πολλές διακοπές.

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0