MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
Τούμπα, CosmoteSport 3
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
4 0
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής του αποψινού δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, συντρίβοντας με 4-0 το «τριφύλλι» και εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο που δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται ελέω Γλύκου, με τον Βίκτορα Κλωναρίδη να είναι ο μοιραίος για τον Παναθηναϊκό χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η είσοδος στο ματς του Μπίσεσβαρ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα και τον οδήγησε σε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο επιθετικά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 4ο λεπτό ο Μπεργκ έβγαλε μόνο του τον Κλωναρίδη που αντί να σουτάρει προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα, με τον Χουλτ να σεντράρει στην εξέλιξη της φάσης και τον Βιγιαφάνιες να σουτάρει δυνατά, αναγκάζοντας τον Γλύκο να αποκρούσει ενστικτωδώς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε και το νέο σουτ του Κουρμπέλη από μακριά.

Ο «δικέφαλος» ωστόσο ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 14’ μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Βλαχοδήμου (1-0). Στο 19’ ο Βαρέλα κλότσησε χωρίς κανένα λόγο τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή αλλά ο Κύζας δεν είδε την παράβαση και στο 25’ ο Γλύκος απέκρουσε σε κόρνερ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ μετά από γρήγορη αντεπίθεση με τον Τζάλμα Κάμπος να μπαίνει έξοχα στην περιοχή αλλά να σουτάρει άουτ (29’).

Ο Παναθηναϊκός, εν τούτοις, απώλεσε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 34’ όταν ο Κλωναρίδης προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ με παράλληλη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και άλλαξε πορεία, όμως ο Γλύκος έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Στο 36’ ήταν η σειρά του Βιγιαφάνιες να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και βγάλει μόνο του τον Κλωναρίδη, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Γλύκο πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ (45’) όταν ο Λέοβατς έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς ήταν αδύναμη και πέρασε παράλληλα από την εστία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας (58-42%) όχι όμως και τις ευκαιρίες, που ανήκαν στον Παναθηναϊκό (μία τελική προς την εστία ο ΠΑΟΚ - έξι οι «πράσινοι»).

Ο «δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσεσβαρ έβγαλε θαυμάσια σέντρα και ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο μέσα σε πανδαιμόνιο.

Στο 67’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Μπεργκ δεν έκανε το πλασέ στην κίνηση όπως θα ήθελε, αλλά στο 69’ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, ο Πρίγιοβιτς έκανε την προβολή, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια και ο Μάτος πλάσαρε άουτ από το μισό μέτρο.

Στο 72’ ο Χουλτ αποβλήθηκε με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα και ένα λεπτό αργότερα ο Σάκχοφ με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, γράφοντας το 3-0. Στο 80’ ο Μολέδο εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μολίνς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπεργκ τη δεύτερη από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 82’ ο ΠΑΟΚ βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Τσίμιροτ να βρίσκει τον Μπίσεσβαρ, που με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά στο 83’ ο Μπίσεσβαρ πέρασε τον Κουτρουμπή και σέρβιρε στο… πιάτο το 4-0 στον Πρίγιοβιτς εν μέσω αποθέωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (79’ Κάνιας), Τσίμιροτ, Κάμπος (59’ Ενρίκε), Ουάρντα (46’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (88’ Χατζηγιοβάννης), Ρέις, Κουρμπέλης, Εμποκού (66’ Μολίνς), Κλωναρίδης (77’ Λουντ), Μπεργκ.

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Βλάνταν Ιβιτς επέλεξε τον Πρίγιοβιτς για την κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Πέλκα ως αριστερό χαφ, διατηρώντας το 4-2-3-1 ως διάταξη του «δικέφαλου». Ο Γλύκος ήταν στη θέση του τερματοφύλακα, ο Μάτος δεξιά στην άμυνα, ο Λέοβατς στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και οι Κρέσπο και Βαρέλα στο κέντρο των μετόπισθεν. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Σάκχοφ και Τσιμιροτ, με τον Ουάρντα μπροστά τους, τον Κάμπος δεξιό χαφ, τον Πέλκα αριστερό και τον Πρίγιοβιτς αιχμή του δόρατος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε τον Νούνο Ρέις ως αντικαταστάτη του Ζέκα στην 11άδα του Παναθηναϊκού και διατήρησε ως σχηματισμό το 4-4-1-1. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Κουτρουμπής και Μολέδο στόπερ, ο Χουλτ αριστερός μπακ, οι Ρέις και Κουρμπέλης κεντρικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες δεξιός χαφ, ο Εμποκού στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και ο Κλωναρίδης ένα «κλικ» πιο πίσω από τον επιθετικό κορυφής, Μπεργκ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Βίκτορ Κλωναρίδης μπορεί να έκανε μεγάλη «ζημιά» στον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που κινείτο μεταξύ των γραμμών, πλην όμως ήταν ο μοιραίος του Παναθηναϊκού χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες για να σκοράρει και να τροποποιήσει τα δεδομένα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η είσοδος στο ματς του Μπίσεσβαρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της εικόνας του ΠΑΟΚ και με άξιους συμπαραστάτες τους Γλύκο, Πέλκα, Τσίμιροτ και Μάτος, έκαναν τη διαφορά για το «δικέφαλο» και τον βοήθησαν τα μέγιστα στην ανατροπή και την πρόκριση της ομάδας τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή της 20ετίας φτάνοντας στο εμφατικό 4-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στην εξαιρετική του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, απώλεσε όμως σημαντικές ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ που θα τροποποιούσε τα δεδομένα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Ο Παναθηναϊκός ωρύεται για τη διαιτησία του Κύζα από τη Δράμα, για το φάουλ που δόθηκε στη φάση του πρώτου γκολ του Πέλκα, στη μονομαχία του Μολέδο με τον Πρίγιοβιτς, για κλοτσιά του Βαρέλα στον Μπερκ στο 20’, για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χουλτ στο 72’ και για μη καταλογισμό δεύτερης κίτρινης στον Κάνιας που κλότσησε μακριά τη μπάλα στο 83’.

Στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, ο Κύζας έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο. Ωστόσο σε ένα παιχνίδι που τελειώνει 4-0 και χωρίς να υπάρχει γκολ που μπορεί να θεωρηθεί άκυρο, ο Κύζας δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Συνολικά η διαιτητική ομάδα είχε σωστές υποδείξεις που βοήθησαν το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0