MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
Πηγάδια, Cosmotesport 1HD
Ξάνθη
ΞΑΝΘΗ
1 0
ΟΦΗ
ΟΦΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η Ξάνθη υποδέχτηκε τον ΟΦΗ για το πρώτο ματς, μεταξύ των δύο αντιπάλων, της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ακριτική ομάδα παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ως στόχο να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Κρήτης.

Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, με σκοπό να αφήσουν πίσω την ήττα από την Λαμία και να πάρουν ένα αποτέλεσμα στην Ξάνθη, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στο «Γεντί Κουλέ».

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος, όπου κινδύνεψαν μια φορά. Η κατοχή της μπάλας ήταν στο 69%-31%, σε ένα ποσοστό που αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του πρώτου 45λέπτου. Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε «κλείσει» τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο. Στο πρώτο μέρος είχε επτά τελικές, με τις δύο να βρίσκουν στόχο. Το γκολ το βρήκε στο 40'... μέσω αντιπάλου. Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε το κερδισμένο κόρνερ για την ομάδα του και ο Μητρόπουλος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 43ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το σουτ του Σολτάνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ξάνθη να προηγείται 1-0.

https://streamable.com/

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ... πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε στο παιχνίδι, σε ένα πιο «αργό» δεύτερο 45λεπτο. Η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 48'. Ο Γιουνές σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ με τον Βαλλιάνο στο 60' και στο 70ο λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Το σουτ του Μάνου απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς και στην επαναφορά ο Πάγκαλος έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ξάνθη προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά και να μην επιτρέψει στον ΟΦΗ να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Στο 75' είχε καλή στιγμή με τον Λάζιτς, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 87' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριάδη, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (Γουάλας 60') - Λισγάρας - Φλίσκας - Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας - Καμαρά, Σολτάνι (Τριάδης 80') - Λάζιτς, Γιουνές (Βασιλακάκης 67') - Ράνος.

ΟΦΗ (υπηρεσιακοί Πίτσος και Πλεσίτης ): Δαύκος, Κιάσος - Παντίδος - Κομεσίδης - Βαλλιάνος, Νάστος - Χιζί - Μητρόπουλος - Βρεττός (Μπουρσέλης 80') - Μάνος, Πάγκαλος (Όγκμποε 71').

Το ταμείο του αγώνα

Η Ξάνθη ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και είχε τις καλύτερες στιγμές. Το τελικό σκορ, 1-0, την αδικεί, καθώς δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου της είπε «όχι» σε ένα δεύτερο γκολ, που θα της έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΟΦΗ έπαιξε με τις γραμμές του πολύ πίσω στο γήπεδο, με διπλή ζώνη άμυνας. Όταν «πήρε» μέτρα στο γήπεδο φάνηκε πιο απειλητικός και στο 70' έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα. Ουσιαστικά δυσκόλεψε την Ξάνθη για δέκα λεπτά.

​Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Γιουνές και ο Σολτάνι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα, μοίραζαν ωραία την μπάλα και άνοιγαν χώρους για την ομάδα τους. Θετική παρουσία και από τον Ράνο, που ήταν μαχητικός και μέσα στις φάσεις.

Ο χειρότερος του αγώνα

​Ο Παύλος Μητρόπουλος υπέπεσε σε απίστευτη γκάφα, που στοίχισε με τον χειρότερο τρόπο στην ομάδα του. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση είναι εξ ολοκλήρου «δικό του».

Ο έλεγχος των διαιτητών

​Ο διαιτητής Κουμπαράκης και οι βοηθοί του, Γρεβένης και Χούσκογλου, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα στον αγώνα. Είχαν ένα εύκολο απόγευμα και δεν υπήρξαν δύσκολες φάσεις, ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά ούτε και στη ροή του αγώνα.

Ξάνθη - ΟΦΗ 1-0 (vid)