MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Χανιά
ΧΑΝΙΑ
2 6
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Εύκολα, απλά και ξεκούραστα ο ΠΑΟΚ πέρασε από τα Χανιά, κερδίζοντας με το επιβλητικό 2-6 την τοπική ομάδα.

Ο Δικέφαλος των πολλών αλλαγών στη σύνθεσή του εντυπωσίασε με την απόδοσή του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ζάιρο (ένα γκολ και τρεις ασίστ) και Σάμπο (πέτυχε χατ τρικ) που πέτυχαν τα τέσσερα από τα έξι γκολ της νίκης, «σφράγισαν» από σήμερα το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού, με το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με τον Ολυμπιακό Βόλου, να έχει απλώς τυπική διαδικασία.

Ο Ανδρέας Σταματής (3') είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Γιώργου Λυρώνη, να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 45’, εξαιτίας της αποβολής του Μπριλάκη.

Απόλυτη υπεροχή για τον Δικέφαλο…

Η αναμέτρηση στα Χανιά, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, αφού οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν, με τον Σταματή( 3’) στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, με τον Ελληνα επιθετικό να νικάει τον Ολσεν με πλασέ μέσα από την περιοχή.

https://streamable.com/thfp

Η ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ ήταν ίσως ένα «δώρο» για τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, οι οποίοι αφυπνίστηκαν άμεσα και έκλεισαν τα Χανιά στην περιοχή τους.

Ο Δικέφαλος παρά τις πολλές αλλαγές του Κροάτη τεχνικού, από το 10’ και έπειτα βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του, έπαιξε ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και πέτυχε τρία όμορφα γκολ, με τους Ζάιρο (20’) και Σάμπο (23’, 41’) να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίγουν λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

https://streamable.com/thfp

Ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στην ισοφάριση χρειάστηκε να σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες, ενώ ο β΄βοηθός της αναμέτρησης Νικολακάκης, σήκωσε σε τρεις περιπτώσεις λανθασμένα τη σημαία του, υποδεικνύοντας τους παίκτες του Δικεφάλου, σε θέση οφ σάιντ.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε καλή ημέρα τους Ζάιρο και Σάμπο, με τον πρώτο να σκοράρει το πρώτο γκολ και να είναι αυτός που δημιούργησε τα άλλα δύο, τα οποία σημείωσε ο Σλοβάκος με κεφαλιά ψαράκι (το πρώτο) και με δυνατό σουτ (το δεύτερο).

https://streamable.com/5szx
https://streamable.com/uknt

Χαρακτηριστικός είναι πως το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει στο ημίχρονο και μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως ο Πρίφτης σε αρκετές περιπτώσεις έσωσε την ομάδα του, η οποία εκτός του γκολ που σημείωσε ουδέποτε ξανά απείλησε την εστία του Ολσεν.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στο 45’ έχασαν και τον Μπριλάκη, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Καιταιγιστικός (και) στην επανάληψη...

Με τα πάντα στο παιχνίδι να έχουν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέβασαν ταχύτητα συγκριτικά με την απόδοση που είχαν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο και πάλι βρήκαν πολλούς χώρους για να φτιάξουν φάσεις μπροστά από τα καρέ του Πρίφτη, ανεβάζοντας κατά πολύ το δείκτη του τελικού σκορ.

Στο 53' ο Ζάιρο, με κεφαλιά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Μυστακίδη, επτά λεπτά αργότερα, να βρίσκει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα των Χανιών και με ωραίο πλασέ να νικάει τον Πρίφτη και να βάζει το όνομά του ανάμεσα στους σκόρερ του Δικεφάλου.

https://streamable.com/bylv

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Δημήτρη Πέλκα, να πανηγυρίσει γκολ, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό, να δέχεται την ωραία ασίστ του Ζάιρο (τρίτη στο παιχνίδι) και δίχως να δυσκολευτεί μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-5.

https://streamable.com/cmpz

Τα Χανιά που ουσιαστικά είχαν πετάξει "λευκή" πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δημιουργούν όποτε θέλουν φάση στο παιχνίδι, με τους Τσίμιροτ (68') και Αντόνις (72') να σημαδεύουν το δοκάρι της εστίας του Πρίφτη που γενικώς έκανε ό,τι μπορούσε στον επιθετικό μονόλογο των παικτών του Τούντορ.

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε τα Χανιά μείωσαν το σκορ σε 2-5 με το γκολ που σημείωσε ο Λίτα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του Ολσεν στον ίδιο παίκτη (σ.σ. αυστηρή απόφαση του Κουκουλάκη), σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις που έκαναν στα καρέ του Σουηδού τερματοφύλακα.

https://streamable.com/rn50

Το γκολ αυτό δεν ήταν το τελευταίο, στο παιχνίδι, αφού ο Ερικ Σάμπο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ωραίο πλασέ στο 86' πέτυχε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 2-6.

https://streamable.com/jqf9

ΑΟ Χανίων (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (54’ Μπουζούκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Ρίκκα, Σάντερσον, Νυκτάρης Ν. (46 Διαμαντόπουλος), Σαινέ (65' Δεινόπαππας), Σταμάτης, Λίτα.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Κοροβέσης (71' Λέοβατς), Ζάιρο, Γκολάσα (65' Aντόνις), Σάμπο, Τσίμιροτ, Πέλκας (64' Αθανασιάδης), Μυστακίδης.

Ο Ζάιρο χόρευε... Σάμπο (vids)