MENU

Ο προπονητής του Μεξικού, Ρικάρντο Οσόριο, πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ομάδα που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πορτογαλία την Κυριακή (2-2) και οι Νεοζηλανδοί, αφού «προειδοποίησαν» με την ευκαιρία του Κρις Γουντ στο 27', άνοιξαν το σκορ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή δεκαπέντε λεπτά αργότερα, το πρώτο τέρμα της Εθνικής του στη διοργάνωση μετά τον Ιούνιο του 2003.

Η ανωτερότητα των Κεντροαμερικανών έκανε τη διαφορά στην επανάληψη, με τον Ραούλ Χιμένες να ισοφαρίζει με ένα εξαιρετικό «σεντερφορίσιο» γκολ στο 54' και τον Ορίμπε Περάλτα να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 72'. Στο 85ο λεπτό το εξαιρετικό σουτ του Ράιαν Τόμας έξω από την περιοχή θα σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών του Αλφρέντο Ταλαβέρα και η ευκαιρία των νησιωτών για την ισοφάριση χάνεται.

Πορτογαλία και Μεξικό πλέον έχουν από 4 βαθμούς, η διοργανώτρια Ρωσία 3 και η Νέα Ζηλανδία κανέναν, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στην αποψινή αναμέτρηση στο Σόκι. Highlight του αγώνα η πρώτη εμφάνιση του 38χρονου κεντρικού αμυντικού και αρχηγού της «Τρι», Ράφα Μάρκες (μπήκε ως αλλαγή στο 69'), στο Confederations Cup, μετά τον Ιούνιο του 2005 κόντρα στην Εθνική Ελλάδας!

http://www.youtube.com/embed/rmxNAGVlRV8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Μεξικό - Νέα Ζηλανδία 2-1