MENU

Με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κηρύσσει την έναρξη του Confederation Cup και σε ένα καταπληκτικό γήπεδο («Κρεστόφσκι») που έχτισαν οι Ρώσοι στην Αγία Πετρούπολη για χάρη του Παγκοσμίου Κυπέλλοι, η οικοδέσποινα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Νέα Ζηλανδία.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής, με την ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ να επικρατεί με 2-0 και να ξεκινά με το δεξί την πορεία της στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πάμπολλες καθαρές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Γκεόργκι Τζίκια (8’, 26’) και τον Σμολόφ (30’) μέχρι που βρήκαν αυτό που άξιζαν με τη συμπλήρωση 31 λεπτών.

Ο Γκλουσάκοφ σημάδεψε το δοκάρι σε τετ-α-τετ, όμως ο Μπόξαλ που ήρθε με φόρα έστειλε με τάκλιν στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού Κώστα Μπαρμπαρούση στην ενδεκάδα (ο Θέμης Τζημόπουλος δεν χρησιμοποιήθηκε), οι Νεοζηλανδοί παρέμεναν προβλέψιμοι, με τους Ρώσους να ψάχνουν συνετά το δεύτερο γκολ που ήρθε στο 69ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Σμολόφ, ο οποίος έκανε το 2-0 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

http://rutube.ru/video/embed/e75ada806628b6c899ac2fb13d850c1f
Ρωσία - Νέα Ζηλανδία 2-0 (vid)