MENU

Σχεδόν 30 χρόνια πριν ο Ιωνικός Νικαίας έπαιρνε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον δρόμο για την Α' Εθνική. Έχοντας στο τιμόνι του μεγάλους παράγοντες, όπως ο Μιχάλης Σπανός (πατέρας του Γιώργου, που έχει τον Ατρόμητο) και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στα επόμενα χρόνια έζησε μεγάλες στιγμές, βγαίνοντας μία φορά στην Ευρώπη και συμμετέχοντας επίσης μία φορά στον τελικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Με τον αείμνηστο Νίκο Κανελλάκη στο διοικητικό τιμόνι, η ομάδα της Νίκαιας με τον πολύ φανατικό κόσμο ήταν ο φόβος και ο τρόμος για όλους, τουλάχιστον στο γήπεδο της Νεάπολης. Εδώ και μία οκταετία ο Ιωνικός βολοδέρνει στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Με εξαίρεση την διετία 2011-2013, όπου οι φανατικοί φίλοι της ομάδας, οι Rangers, αποτελούσαν την διοίκηση, στις υπόλοιπες σεζόν σχεδόν τα πάντα λειτουργούσαν χειρότερα και από ομάδα γειτονιάς. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο Ιωνικός κινδυνεύει να μην συμμετάσχει καν στην Γ' Εθνική, όπου και τυπικά πρέπει να παίξει.

Διοίκηση δεν υπάρχει, ενδιαφέρον δεν υπάρχει και όλα αυτά σε μία χρονική περίοδο, όπου το τμήμα μπάσκετ ξαναζεί μεγάλες στιγμές. Με τον Βαγγέλη Τσάπα μπροστάρη ο Ιωνικός ανέβηκε στην Α2 και με τις μεταγραφές, που έχει κάνει, είναι το γκράντε φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για την Α1. Με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών μέσα και έξω από την Νίκαια. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τους Νικαιώτες και αν δεν βρεθεί κάποιος να βγει μπροστά, ο εφιάλτης των τοπικών πρωταθλημάτων θα γίνει πραγματικότητα.

Στο χείλος του γκρεμού ο ποδοσφαιρικός Ιωνικός