MENU

Δηλώσεις στην αθλητική ιστοσελίδα sport365.gr της Μεσσηνίας έκανε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας Μάρκος Στεφανίδης.

O 50χρονος κόουτς μίλησε για την ταύτιση απόψεων που υπήρξε μεταξύ του ιδίου αλλά και της διοίκησης των «μελανόλευκων» αλλά και για το πλάνο που του κατατέθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το όνομα της Καλαμάτας είναι βαρύ στον ποδοσφαιρικό χώρο και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για να βρεθεί κάποιος στον σύλλογο. Εκτός όμως απ΄ αυτό διαπιστώνω πως στην ομάδα υπάρχει οργάνωση, άνθρωποι με μεράκι, όρεξη για δουλειά και πάνω απ’ όλα καθαροί. Βλέπω ότι υπάρχει όραμα που ταιριάζει στην δική μου φιλοσοφία.

Υπάρχει ένα πλάνο δυο -τριών χρόνων το οποίο ως βασική αρχή έχει πως πέρα από κάποιες προσθήκες, τα 2/3 του ρόστερ πρέπει να αποτελείται από ποδοσφαιριστές έχουν αναδειχθεί από την περιοχή και σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά το κομμάτι της Ακαδημίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά θα χρειαστεί να έρθουν και ποδοσφαιριστές με ειδικό βάρος και παραστάσεις που θα μπορούν να τις μεταφέρουν στα παιδιά και να δώσουν μια οντότητα στην ομάδα ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα δώσει ώθηση. Δεν γίνεται μόνο με Ακαδημίες, όπως δεν γίνεται μόνο με μεταγραφές ποδοσφαιριστών εκτός Μεσσηνίας. Του χρόνου η ομάδα θα μπεί σε άλλες βάσεις και ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει πολύ νωρίς…»

Παράλληλα η διοίκηση της Καλαμάτας με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι αποτελεί παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο της μεσσηνιακής ομάδας όχι όμως και από την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Π.Σ Η Καλαμάτα, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Έλβιο Μάνα, για την προσφορά του ως προπονητής της ομάδα μας. Δήλωσε παρών και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα μας όποτε του ζητήθηκε, δίνοντας και την ψυχή του για την “Μαύρη Θύελλα”. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρελθόν, καθώς υπάρχουν συζητήσεις ώστε να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα.»

Στεφανίδης: «Το όνομα της Καλαμάτας είναι βαρύ και αποτελεί μεγάλο κίνητρο»