MENU

Ο φετινός μαραθώνιος της Γ΄Εθνικής βρίσκεται στα μέσα του δευτέρου γύρου. Το SDNA με αφορμή την μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στις αήττητες έδρες των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό.

1ος όμιλος

Απόλλων Παραλιμνίου

Το συγκρότημα του Παύλου Δημητρίου μετά την περυσινή έβδομη θέση που κατέλαβε στον 1ο όμιλο φέτος πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Η ομάδα των Σερρών μετά το τέλος του πρώτου γύρου και μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 30 βαθμούς. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και η εικόνα του μακεδονικού συγκροτήματος που εμφανίζει στην έδρα του όπου και μετρά επτά εντός έδρας νίκες και μόλις ένα γκολ παθητικό. Στα θετικά το ότι έχει την καλύτερη επίθεση του ομίλου καθώς από τα 25 γκολ που έχουν πετύχει τα 16 έχουν σημειωθεί εντός έδρας αλλά και το ότι έχει κερδίσει σε αυτή την Ελπίδα Σκουτάρεως (1-0) και την Καβάλα (2-0) ομάδες που είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω.

Αετός Ορφανού

Η ομάδα της Καβάλας η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εθνική κατηγορία αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ομίλου. Οι «ασπρόμαυροι» στα επτά εντός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην έδρα τους μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στα θετικά για το συγκρότημα του Δημήτρη Σίτσα το γεγονός ότι κέρδισε σε αυτή την Καβάλα στο ντέρμπι του νομού (1-0) αλλά και το ότι κατάφερε να υποχρεώσουν τον πρωτοπόρο του ομίλου Απόλλων Παραλιμνίου σε «λευκή» ισοπαλία (0-0), ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχοντας σημειώσει 14 από τα 23 συνολικά γκολ σε εντός έδρας αγώνες.

Οι «αργοναύτες» οι οποίοι συμμετέχουν για τρίτη σερί σεζόν στην Γ΄Εθνική έχουν καταφέρει να βρίσκονται μόλις 3 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτό οφείλεται στο εντός έδρας αήττητο που έχει η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά» η οποία σε σχέση με τις άλλες χρονιές φέτος διαθέτει ένα πιο νεανικό σύνολο έχει καταφέρει στα 7 εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει να έχει απολογισμό 6 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, ενώ μόλις 2 είναι τα γκολ που έχει δεχτεί σε αυτή. Από τον Άρη Αβάτου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και από την Δόξα Προσκυνητών στην έκτη αγωνιστική.

Άρης Αβάτου

Οι «κιτρινόμαυροι» οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Γ΄Εθνική ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που δεν έχουν ηττηθεί στην έδρα τους. Η ομάδα της Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην 6η της βαθμολογίας και στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού έχει απολογισμό στην έδρα της 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Τελευταία εντός έδρας ήττα για την ακριτική ομάδα ήταν πέρυσι από την Αναγέννηση Θαλασσιάς με 2-1 σε αγώνα για την ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ την τελευταία πενταετία έχουν ηττηθεί σε μόλις 6 αγώνες ενδεικτικό του πόσο δυσκολοκατάβλητο σύνολο είναι στην έδρα του το συγκρότημα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη.

2ος όμιλος

Άρης Παλαιοχωρίου

Η ομάδα της Χαλκιδικής η οποία κάνει την παρθενική της εμφάνιση στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει καταφέρει να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Ηρακλή. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δώσει 10 εντός έδρας αγώνες μέχρι τώρα στους οποίους έχουν το απόλυτο των νικών Στα θετικά για την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη το ότι διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση μετά τον Ηρακλή καθώς από τα 36 γκολ που έχει σκοράρει τα 26 έχουν επιτευχτεί εντός έδρας.

Οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι αγωνίζονται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στην Γ΄Εθνική μετά την σεζόν 2011-12 και παρότι το καλοκαίρι που πέρασε χρειάστηκε να ξεκινήσουν από το μηδέν εν τούτοις έχουν καταφέρει να είναι αήττητοι στην έδρα τους. Η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη μέσα στο Καυτανζόγλειο έχει απολογισμό 7 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες. Στα αξιοσημείωτα για τον «γηραιό» ότι έχει την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 38 γκολ αλλά και την καλύτερη άμυνα καθώς έχει δεχτεί μόλις 11 με συνέπεια να απέχει μόλις έναν πόντο από τον Άρη Παλαιοχωρίου (44 έναντι 43).

3ος όμιλος

Ερμής Αμυνταίου

Η ομάδα της Κοζάνης η οποία επέστρεψε φέτος στην Γ΄Εθνική κατηγορία έπειτα από 52 χρόνια (τελευταία φορά που έπαιξε σε αυτή ήταν η σεζόν 1966 -67) έχει καταφέρει να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του 3ου ομίλου. Το συγκρότημα του Δημήτρη Σιαπανίδη μετρά σε 7 εντός έδρας αγώνες 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, απολογισμός που έχει σαν συνέπεια οι «κοκκινόμαυροι» να είναι τέταρτοι στην βαθμολογία.

4ος όμιλος

Βόλος ΝΠΣ

Οι «κυανέρυθροι» οι οποίοι δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι έπειτα από την μεταφορά του ΑΦΜ της Πύδνας Κίτρους από την Πιερία στην Μαγνησία έχουν καταφέρει να είναι πρώτοι στον 4ο όμιλο και στο +12 από την δεύτερη της βαθμολογίας Νίκη Βόλου. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η εντός έδρας παρουσία των Θεσσαλών στην έδρα τους καθώς σε 8 εντός έδρας αγώνες έχουν το απόλυτο των νικών, έχοντας πετύχει παράλληλα σε αυτή τα 26 από τα συνολικά 41 γκολ τους.

5ος όμιλος

Αστέρας Βλαχιώτη

Οι Λάκωνες οι οποίοι αγωνίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Γ΄Εθνική αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του ομίλου τους καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο +4 από τον δεύτερο Αστέρα Αμαλιάδας. Οι «κυανόμαυροι» μέσα στην έδρα τους μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες (με Πανηλειακό και Καλαμάτα), ενώ παράλληλα έχουν να επιδείξουν την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 25 γκολ και μόλις 3 παθητικό στο γήπεδο τους.

Αστέρας Αμαλιάδας

Οι «βυσσινί» οι οποίοι έχουν θέσει φέτος ως στόχο την άνοδο τους στην Football League μετά από 46 ολόκληρα χρόνια (τελευταία φορά που αυτό έγινε ήταν το 1972-73), έχουν καταφέρει να είναι αήττητοι στην έδρα τους. Οι Αμαλιαδίτες μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στην έδρα τους ενώ μεταξύ άλλων έχουν να επιδείξουν και την καλύτερη επίθεση του 5ου ομίλου καθώς έχουν πετύχει 27 γκολ. Τελευταία εντός έδρας ήττα των Ηλείων για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής ήταν στις 4 Απριλίου του 2017 από την Παναχαϊκή με 3-0.

Η «Μαύρη Θύελλα» η οποία επέστρεψε φέτος μετά από την απουσία ενός χρόνου διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα μπορεί να βρίσκεται ισόβαθμη στην 3η θέση με τον Πανηλειακό ωστόσο έχει καταφέρει να είναι αήττητη στο «Σταύρος Παπαδόπουλος». Οι Μεσσήνιοι μετρούν στην έδρα τους 4 νίκες και 3 ισοπαλίες ενώ έχουν δεχτεί μόλις 2 γκολ σε αυτή από τα συνολικά 3 που έχουν παθητικό (από Αστέρα Αμαλιάδας και Λεωνίδιο), με την τελευταία τους ήττα σε εντός έδρας αγώνα για την Γ΄Εθνική να είναι το 0-4 από την Χαλκίδα στις 10 Απριλίου του 2016.

6ος όμιλος

Οι «κυανόλευκοι» που συμμετέχουν για τέταρτη σερί σεζόν στην Γ΄Εθνική έχουν θέσει ως στόχο τους την επιστροφή τους στην Β΄Εθνική μετά την σεζόν 2010-11. Οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στον 6ο όμιλο και όχι άδικα καθώς στην έδρα τους μετρούν 7 νίκες σε αυτή. Παράλληλα έχουν να επιδείξουν ότι έχουν δεχτεί μόλις 1 γκολ σε αυτή από την Ρόδο η οποία ήταν και η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε πέρυσι με 2-1 σε αγώνα που έγινε στις 7 Μαϊου.

Οι «βυσσινί» οι οποίοι φέτος έχουν υψηλές βλέψεις βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού από την πρώτη θέση του 6ου ομίλου έχουν καταφέρει απίστευτο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι εδώ και 10 μήνες είναι αήττητη στην έδρα τους. Όπως και στην περίπτωση του Εθνικού η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε ήταν η Ρόδος πέρυσι με 2-1 σε αγώνα για την 4η αγωνιστική. Η ομάδα του Κορυδαλλού έχει μετατρέψει την έδρα της σε ένα απόρθητο κάστρο καθώς έχει σε αυτή 3 νίκες και 3 ισοπαλίες ενώ έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ από τα συνολικά 3 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Ιάλυσος Ρόδου

Για τρίτη σερί χρονιά συμμετέχει στην Γ΄Εθνική ο Ιάλυσος. Η ομάδα της Ρόδου η οποία είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχει καταφέρει να διατηρήσει την έδρα της αήττητη. Οι «τοξοβόλοι» σε έξι αγώνες που έχουν δώσει στο Οικονομίδειο μετρούν 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, με την τελευταία τους εντός έδρας ήττα να είναι την περυσινή σεζόν στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με 2-0 από τον Ηλυσιακό.

Διαγόρας Ρόδου

Αήττητη είναι και η έτερη ομάδα του σμαραγδένιου νησιού ο Διαγόρας. Ο «γηραιός» ο οποίος επέστρεψε φέτος στις εθνικές κατηγορίες μετά την περιπλάνηση που είχε τα τελευταία χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη έχει δώσει μόλις 5 αγώνες στην έδρα του ατην οποία έχει απολογισμό 4 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει ότι δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ σε αυτή.

7ος όμιλος

Αήττητος Σπάτων

Το συγκρότημα της Ανατολικής Αττικής το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίζεται φέτος στην Γ΄Εθνική έχει καταφέρει να είναι στο ρετιρέ της βαθμολογίας και όχι αδίκως, καθώς στους έξι εντός έδρας αγώνες που έχει δώσει έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες αλλά και την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 18 γκολ.

8ος όμιλος

Ο σύλλογος της Νέας Αλικαρνασσού ο οποίος επέστρεψε φέτος στην Γ΄Εθνική έπειτα από 4 χρόνια (τελευταία παρουσία του σε αυτή η σεζόν 2014 -15) αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη καθώς βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμος με το Αιγάλεω. Η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη στους 6 εντός έδρας αγώνες που έχει δώσει στην έδρα του έχει απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία αλλά και την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 20 γκολ.

Αήττητος στην έδρα του είναι και ο Ατσαλένιος. Το προσφυγικό συγκρότημα του Ηρακλείου που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας του 8ου ομίλου έχει απολογισμό στην έδρα του 2 νίκες και 3 ισοπαλίες. Τελευταία εντός έδρας ήττα από τους «πράσινους» ήταν πέρυσι από την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ με 2-1 την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΟΦ Ιεράπετρας

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια (τελευταία παρουσία την σεζόν 2006-07) προκειμένου ο ΟΦ Ιεράπετρας να επιστρέψει στην Γ΄Εθνική. Ωστόσο το συγκρότημα του Λασιθίου το οποίο υπήρχε ενδεχόμενο να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, όχι μόνο κατέβηκε αλλά είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αυτό όμως που πραγματικά κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλο από το αήττητο σερί που έχουν χτίσει εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια στο Βουζουνεράκειο οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι ηττήθηκαν για τελευταία φορά στην έδρα τους στις 17 Ιανουαρίου του 2015 από τον Άγιο Νικόλαο σε αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ζωγράφου η οποία βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας έχει καταφέρει μετά το πέρας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος να είναι αήττητη στην έδρα της. Το συγκρότημα του Δημήτρη Παπασπύρου έχει δώσει 5 εντός έδρας αγώνες στους οποίους 4 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία. Τελευταία εντός έδρας ήττα για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν την περυσινή σεζόν από τον Ιωνικό με 2-0 σε αγώνα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα αήττητα «κάστρα» της Γ΄Εθνικής