MENU

Σε ηλικία 48 ετών, ο Ανχελ Πεντράθα, έχασε τη "μάχη" με το θάνατο, νικημένος από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Από τότε πέρασαν επτά χρόνια, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός, θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες των φίλων του Ηρακλή (σ.σ. πέρασε και από τον πάγκο του Πανσερραϊκού).

Ο φημισμένος τεχνικός που ανέδειξε σπουδαίους παίκτες, στην φημισμένη ακαδημία της Μάσια, όπως ο Ινιέστα και άλλοι, ήρθε στην Ελλαδα για λογαριασμό του Ηρακλή στις 26 Δεκεμβρίου του 2007 και δήλωνε τότε: «Ήλθα για να βοηθήσω και να αλλάξω την κατάσταση. Η πρόταση αυτή ήταν για μένα μια πρόκληση και μια ευκαιρία».

Ο Πεντράθα έμεινε στον πάγκο του Ηρακλή περίπου ένα χρόνο, όταν και στις 3 Νοεμβρίου του 2008, η "κυανόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωνε τη λύση της συνεργασίας της.

Ο Άνχελ Πεντράθα είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια, στην Μπαρτσελόνα τις περιόδους 1985-1988, και είχε παίξει στον αγώνα του Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986, μετρώντας συνολικά σε 229 αγώνες όπου έβαλε 3 γκολ.

Η είδηση του θανάτου, ήταν σοκ για τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Αντρες Ινιέστα που τίμησαν τον Πεντράθα. «Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Άνχελ» δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Λα Κορούνια, με τους «μπλαουγκράνα» να περνούν νικηφόρα με 4-0 από το «Ριαθόρ».

«Αυτή τη στιγμή, έχοντας ακούσει την τραγική είδηση του θανάτου του Άνχελ Πεντράθα (προπονητή μου στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα) αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω μια τεράστια αγκαλιά σε όλη την οικογένειά του. Χθες ήμουν μαζί του στο νοσοκομείο. Θα τον θυμάμαι για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη», ήταν τα λόγια του αρχηγού της Μπαρτσελόνα.

Σαν σήμερα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ανχελ Πεντράθα (vids)