MENU

Μετά το ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως δεν ήταν ικανοποιημένος από την ταχύτητα που (δεν) είχε κατά διαστήματα η ομάδα του στην κυκλοφορίας της μπάλας, γεγονός που δεν βοήθησε και στη δημιουργία των φάσεων.

Σε αυτόν τον τομέα αφιερώσει το σημερινό (30/7) πρόγραμμα, κάνοντας ασκήσεις με τους ποδοσφαιριστές του που αφορούσαν αποκλειστικά το πρέσινγκ και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ο Δέλλας έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του. 

«Παίξτε γρήγορα τη μπάλα. Ψάξτε την κάθετη πάσα, αν τους ανοίξουμε δεν έχει κανένα νόημα να γυρίσουμε τη μπάλα πίσω ή να παίξουμε παράλληλα, πρέπει να πάει μπροστά. Ανοίξτε τους χώρους», έλεγε συνεχώς στους παίκτες που είχαν τη μπάλα, ενώ από αυτούς που αμύνονταν ζητούσε: «Κλείστε τους χώρους, βγείτε οργανωμένα στην πλευρά που είναι η μπάλα. Αφήστε τη μεγάλη μπαλιά. Αν γίνει, όσο ταξιδεύει η μπάλα θα μετακινηθείτε». 

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος ο προπονητής έκανε ακόμη μια άσκηση με τους παίκτες του που αφορούσε την κυκλοφορία. Η μια ομάδα έκανε μόνο επίθεση, με συγκεκριμένες επαφές στη μεσαία γραμμή (μέχρι τρεις) και η άλλη έκανε μόνο άμυνα και όταν έκλεβε τη μπάλα προσπαθούσε με έξι επαφές να σκοράρει σε μικρά τέρματα. Με Μπαρμπόσα δεκάρι

Στην ομάδα που έκανε επίθεση ήταν οι Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (στόπερ), Γκάλο (δεξί μπακ), Σοϊλέδης (αριστερό μπακ), Ανάκογλου και Γιόχανσον (αμυντικοί χαφ), Μπαρπόσα (σε ρόλο επιτελικού λόγω της απουσίας του Βάργκας), Αραβίδης (αριστερός εξτρέμ), Πλατέλλας (δεξιός εξτρέμ), Τζιμπούρ (φορ).

Στην ομάδα που έκανε άμυνα (και είχε παίκτη λιγότερο) έπαιζαν οι Τζανετόπουλος, Σβάρνας (στόπερ), Βασιλαντωνόπουλος (δεξί μπακ), Πεταυράκης (αριστερό μπακ), Κορδέρο, Σιμόες, Φαγιέ, Ζόριτς (στο κέντρο) και Κρισάντους.Δείτε στιγμές από την προπόνηση μέσα από την κάμερα του SDNA:

«Παίξτε γρήγορα, παίξτε μπροστά» (vids)