MENU

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 του Ηρακλείου έκανε, ο δικηγόρος του Εργοτέλη Σπύρος Χριστοφορίδης ο οποίος με αφορμή την ποινή που επιβλήθηκε, στους «κιτρινόμαυρους» και τον Ερμή Ζωνιανών για το μεταξύ τους φιλικό τόνισε ότι «η νέα εποχή της Ομοσπονδίας είναι να αυτοχρηματοδοτείται από ερασιτεχνικά σωματεία ή ΠΑΕ της Football League». \

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πρωτοφανή επιβολή τιμωρίας σε φιλικό παιχνίδι:

«Φανταστείτε πώς βγήκε αυτή η απόφαση για ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε χωρίς περίφραξη. Είναι μνημονιακή η απόφαση και ίσως στην ΕΠΟ της νέας τάξης πραγμάτων ψάχνουν τρόπους για να κλείσουν τα έξοδα. Αν σκεφτόμαστε ότι η νέα εποχή της Ομοσπονδίας είναι να αυτοχρηματοδοτείται από ερασιτεχνικά σωματεία ή ΠΑΕ της Football League, καταλαβαίνετε το τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Για το τι ανέφερε το φύλλο αγώνα:

«Το δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν του το φύλλο αγώνος του κυρίου Φουκάκη και αναφέρει ότι έγιναν επεισόδια από οπαδούς του Ερμή Ζωνιανών. Δεν δόθηκε συνέχεια από κανέναν, μετά την παρεξήγηση δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις. Έγινε αποδεκτή η συγνώμη του προπονητή του Εργοτέλη, οι πρόεδροι των ομάδων φωτογραφήθηκαν μαζί δείχνοντας πως αυτή η παρεξήγηση λύθηκε αμέσως.

Στα δικαστήρια υπάρχει ως αιτιολογία η έμπρακτη μετάνοια και αυτό αποδείχθηκε αμέσως από τις κοινές φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του φιλικού αγώνα. Αν σε ένα φιλικό μεταξύ του Εργοτέλη και του Ερμή Ζωνιανών επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ, τότε σε ένα ντέρμπι επιπέδου Σούπερ Λιγκ τι μπορεί να γίνει;»

Για την ποινή αφαίρεσης βαθμών του Ερμή Ζωνιανών:

«Η απόφαση αφαίρεσης βαθμών του Ερμή προκύπτει από την αναγραφή του φύλλου αγώνα που αναφέρει ότι έγιναν επεισόδια από οπαδούς της ομάδας των Ζωνιανών. Βαφτίζεις οπαδούς του Ερμή επειδή εσύ αποφάσισες να τους βαφτίσεις έτσι χωρίς να φορούν διακριτικά; Και αφού του είπαν του διαιτητή ότι είναι οπαδοί, έρχεται ο τακτικός δικαστής που λέει ότι δεν μας πείθεις και έχουν γίνει εκτεταμένα επεισόδια».

Για την έφεση που θα καταθέσουν οι δύο ομάδες:

«Για να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, θέλω να πιστεύω ότι θα μειωθεί. Δεν ξέρω αν θα εξαλειφθεί γιατί υπάρχει μια κακή απόφαση. Κοντολογίς, η ζημιά έχει γίνει. Η απόφαση ισχύει και δεν υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας άρα αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησε να ισχύει από την ανακοίνωση της έκδοσης της».

Για το αν έχει συναντήσει ξανά τέτοια απόφαση:

«Δεκαπέντε χρόνια ασχολούμαι με το αθλητικό δίκαιο, δεν έχω δει κάτι τέτοιο δημοσιευμένο, ούτε έχω ακούσει κάτι στην δικηγορική πιάτσα».

Για την έγκριση του φακέλου του Εργοτέλη από την ΕΕΑ:

«Παρότι ξεκινήσαμε αργά, ο Εργοτέλης είχε δύο θέματα για να λύσει. Το θέμα ήταν η έγκριση της απόκτησης των μετοχών από τον κύριο Σάμι και η δεύτερη ήταν η αδειοδότηση από την ΕΕΑ. Η ΠΑΕ Εργοτέλης είναι η πρώτη από τις 13 ΠΑΕ που πήρε άδεια. Αυτό βγάζει υγεία και φαίνεται μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις».

Για το ενδεχόμενο νέας αναβολής της πρεμιέρας της Football League:

«H ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι οι ομάδες θα κληθούν να συμπληρώσουν άμεσα τα κενά. Πιθανότερο ενδεχόμενο θεωρώ την μετάθεση της πρεμιέρας παρά την αποβολή των ομάδων. Τώρα, αν δεν προλάβουν οι ΠΑΕ να συμπληρώσουν τα κενά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσει η ΕΠΟ. Πιθανότερο ενδεχόμενο θεωρώ την εκ νέου αναβολή του πρωταθλήματος. Εικάζω ότι έχουν κλείσει ακόμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των πρώτων αγωνιστικών, η ευχή είναι να συμπληρωθούν τα πρώτα κενά και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Χριστοφορίδης: «Είναι μνημονιακή η απόφαση της ΕΠΟ»