MENU

Ηταν σαν σήμερα. Στις 16 Σεπτεμβρίου το 2010, όταν οι «κιτρινόμαυροι» υπέταξαν μπροστά σε 25.000 κόσμο την υπερ πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Το σκορ του αγώνα; 1-0.

Εκείνο το μαγικό βράδυ το σύνολο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη κάνοντας τους Ισπανούς και όχι μόνο να «παραμιλάνε».

Η σπουδαία νίκη είχε ως κύριο συστατικό της το πάθος που παρουσίασαν οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο με το μάτι τους να «γυαλίζει».

Σημείο κλειδί του αγώνα ήταν επίσης «ο 12ος παίκτης» του Άρη που ήταν ο κόσμος που δημιούργησε μαγική ατμόσφαιρα στις εξέδρες.

Το χρονικό του αγώνα...

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο επιβάλλοντας τον δικό τους ρυθμό στον Ντιέγο Φορλάν και την παρέα του, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τα καρέ του Μιχάλη Σηφάκη.

Στην επανάληψη, το ήδη ξεσηκωμένο «Χαριλάου» ώθησε τους γηπεδούχους στην επίτευξη του γκολ, με τον Χαβίτο στο 59ο λεπτό να πετυχαίνει το γκολ με τον Ντε Χέα να μην έχει απάντηση στο σουτ του Ισπανού επιθετικού.

Μετά από το γκολ ο Άρης δεν χαλάρωσε και στο 70ο λεπτό ο Κόκε άγγιξε το 2-0 αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι και δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Η Ατλέτικο κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον πορτιέρε του Άρη να λέει «όχι» σε διπλή ευκαιρία του Ντιέγο Φορλάν λίγο πριν το φινάλε.

Θυμηθείτε παρακάτω τις συνθέσεις των δύο ομάδων σε εκείνο το παιχνίδι:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (92' Κασναφέρης).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Γκέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο), Καμάτσο (77' Μάριο Σουάρεθ), Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα (60' Ρέγιες), Φορλάν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το αξέχαστο εκείνο παιχνίδι:

Η γκολάρα του Χαβίτο και η νίκη του Αρη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (pics & vids)