MENU

Ακόμα ένας δανεικός από τον αργεντίνικο σύλλογο, ο Μεντίνα, δεν επρόκειτο να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμμα στην ιστορία της «Ένωσης». Για την ακρίβεια, παραλίγο να μην γράψει καν το όνομά του στα αρχεία της ΑΕΚ, αφού δεν ήταν γραφτό του να αγωνιστεί παρά μόνο έξι λεπτά στους έξι μήνες που έμεινε στην Ελλάδα. Ήταν, όμως, μοιραίο η άφιξή του στην Ελλάδα να συμπέσει χρονικά με μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας, η οποία έχασε 6-1 από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Ο Μεντίνα αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 100 εκατομμυρίων δραχμών και στη συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων υπήρχε και οψιόν για την αγορά του, η οποία άγγιζε το ένα δισεκατομμύριο! Όπως συνέβη και με τον Ιταλό Νταβίντε Μπελότι, «παλτό» παρόμοιου βεληνεκούς, έτσι και ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του Πρωταπριλιά, του 2001 όταν μπήκε σαν αλλαγή αντικαθιστώντας τον Τραϊανό Δέλλα στη νίκη με 5-1 επί του Πανιωνίου. Την κιτρινόμαυρη φανέλα δεν πρόλαβε να... ιδρώσει ούτε στο εκτός έδρα παιχνίδι με την Άρη, όταν αντικατέστησε τον Νίκο Γεωργέα στα τρία τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τι να έφταιξε και δεν μακροημέρευσε ο Μεντίνα στην ΑΕΚ; Να ήταν ο κακός οιωνός ότι το βράδυ της άφιξής του η ΑΕΚ γνώριζε τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και ο τότε προπονητής της, Γιάννης Παθιακάκης, υποχρεώθηκε να «κατέβει» από το πούλμαν της ομάδας μεσάνυχτα στην εθνική οδό; Ο Έλληνας τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος ανέλαβε στη συνέχεια, τον χρησιμοποίησε μόλις για έξι λεπτά και αυτά ως αλλαγή. Το καλοκαίρι του 2001 πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής, δανεικός, αλλά όχι και αγύριστος... 

Ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του στη Μπελγκράνο και στην καριέρα του πρόλαβε να φορέσει (για περισσότερα ή λιγότερα λεπτά) τη φανέλα δώδεκα συλλόγων, με το εξάμηνο πέρασμά του από την Μπόκα Τζούνιορς, που τον ήθελε για να αντικαταστήσει τον Βάλτερ Σάμουελ, να είναι το πιο αξιοσημείωτο στην πορεία του, καθώς με τη φανέλα της κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης.  Η Ολίμπο, η Αλούμνι, η Ντεπορτίβο Μαϊπού, η Σαν Χοσέ ντε Ορούρο, η Εστουδιάντες ντε Ρίο Κουάρτο, η Χιμνάσια ντε Μεντόζα, η Σπορτίβο Πάτρια, η Φλορ ντε Σεϊμπο, αλλά και η γαλλική Λοριάν είχαν την μεγάλη τιμή να συμπεριλάβουν στα ρόστερ τους τον «Τότα», όπως ήταν το παρατσούκλι του.

Mέχρι τα 37-38 χρόνια του έπαιζε μπάλα (και αυτός και η... χαίτη του) ενώ αφού «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του (και έκοψε την χαίτη!) ασχολήθηκε με την προπονητική διδάσκοντας τα μυστικά της μπάλας σε πιτσιρίκια... Κι αν είναι γραφτό ίσως κάποιο από τα παιδιά που θα αναδείξει ο Μεντίνα κάποια μέρα θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως ο δάσκαλός του. Αρκεί όταν γίνει αυτό, να είναι Πρωταπριλιά! 

Τα έξι λεπτά σε έξι μήνες και μια ...εξάρα!