MENU

Είναι κατά τεκμήριο οι δύο κορυφαίες ομάδες της Football League. Οχι μόνο σε όνομα και μέγεθος, αλλά και σε αγωνιστικά κριτήρια. Αλλωστε, το απέδειξαν με τα αποτελέσματά τους, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που φαίνεται και στη διαφορά που απέκτησαν έναντι των υπόλοιπων ομάδων, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ, ρίχνεται στη "μάχη", με 10 βάθμους και είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Ο Ηρακλής ξεκινάει με επτά βαθμούς και έχει επίσης, ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, έναντι των υπολοίπων ομάδων.

Λένε πως η αρχή είναι το ήμυσι του παντός. Αυτό το γνωρίζουν καλά, τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων, όσο και οι δύο προπονητές. Νίκος Παπαδόπουλος και Τραϊνός Δέλλας, είναι δύο νέοι τεχνικοί, που αναζητούν την καταξίωση, μέσω δύο μεγάλων συλλόγων.

Ο καθένας θέλει τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος. Αλλωστε, αυτή είναι η πρώτη φορά που αναμετρώνται, σε επίπεδο Β' Εθνικής, αλλά και το πρώτο τους παιχνίδι από το 2011 και έπειτα.

Πάντως, με την εικόνα που θα έχει αύριο το Καυτανζόγλειο (οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει πάνω από 20.000 κόσμο), το παιχνίδι μόνο της Football League, δεν θα θυμίζει. 

Τι είχε γίνει όμως την τελευταία φορά που Ηρακλής και ΑΕΚ, έπαιξαν μεταξύ τους στο Καυτανζόγλειο; Το SDNA σας θυμίζει...

Πέντε σχεδόν χρόνια, έχουν οι δύο ομάδες να παίξουν αντίπαλοι, με τον Ηρακλή γηπεδούχο. Ηταν στις 19 Δεκεμβρίου, του 2010, όταν οι "κυανόλευκοι" κέρδιζαν με 2-0, με γκολ του Ντάνι (41') και τη "φωτοβολίδα" του Παπαστεριανού (58'). 

Μια πρόχειρη ματιά στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι αρκετή για να καταλάβει ο καθένας, πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. 

Η ΑΕΚ είχε προποντή τότε τον Μανόλο Χιμένεθ, με τον νυν τεχνικό της Τραϊανό Δελλα, να αγωνίζεται ακόμα ως παίκτης. Επίσης, η Ενωση είχε στο ρόστερ της τους Μανωλά, Μπλάνκο, Καφέ, Σκόκο, Τζεμπούν και Λυμπερόπουλο.

Από την άλλη ο Ηρακλή, είχε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στο "τιμόνι" του και του Κατσικά, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία, αλλά και του Σολτάνι και Παπαστεριανό (58').

Να σημειωθεί πως στο τέλος της χρονιάς αυτής, ο Ηρακλής αν και παρέμεινε στην κατηγορία, εντούτοις με βάση τα όλα όσα ακολούθησαν υποβιβάστηκε, στην Δ' Εθνική.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία (Σίσιτς 85'), Παπαστεργιανός (Σέζαρ 77'), Σολτάνι (Ηλιάδης 65'), Γιάκομπ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Ντιόπ (Μπλάνκο 45'), Γκέντσογλου (Γκερέιρο 70'), Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο (Τζεμπούρ 60'), Λυμπερόπουλος.

H τελευταία τους φορά στο Καυτανζόγλειο... (vid)