MENU

Περίεργο το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Μετά από καιρό ο ΑΡΗΣ κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από την δεύτερη θέση και στην ουσία να είναι και πάλι σε...διαχειρίσιμη κατάσταση, αν κρίνει κανείς από το πρόγραμμα του Απόλλωνα κυρίως και σε δεύτερο βαθμό της Λαμίας. Αμφότερους τους φιλοξενεί στο Κλ. Βικελίδης, αλλά με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου χθες δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη στα δικά του παιχνίδια.

Από το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε μία συζήτηση που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του αναφορικά με την φυσική κατάσταση των παικτών, ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει, ποιος ψάχνει δικαιολογίες και ποιος όχι, αν η εκγύμναση ήταν για ποδοσφαιριστές ή...μαραθωνοδρόμους. Κάθε λογής αυθαίρετη ή μη άποψη, που αναπαράγεται χωρίς κανένα ενδοιασμό από τα ψέματα ότι δεν υπήρχε γυμναστής ή εργοφυσιολογός μέχρι την αδιάψευστη εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ξεκάθαρα φώναζε πώς υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ μεγάλο.

Αν τα προσθέσουμε αυτά στην γνωστή (δικαιολογημένη) μουρμούρα για τα οικονομικά στον ΑΡΗ για μία ακόμα φορά χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο. Η ομάδα μπροστά της έχει 13 παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και τουλάχιστον τους ίδιους με τον Απόλλωνα εφόσον τον κερδίσει στο Βικελίδης. Ο ΑΡΗΣ έχει τους δυο πρώτους εντός έδρας και δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, άλλες σε μεγαλύτερο (ΟΦΗ, Τρίκαλα) και άλλους σε μικρότερο βαθμό όπως το παιχνίδι με την Καλλονή την Κυριακή. Ο Απόλλωνας έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα με 4 ματς εκτός έδρας πάρα πολύ δύσκολα, τον αήττητο εντός Αγρ. Αστέρα που φυσικά όλοι στην Θεσσαλονίκη είμαστε σίγουροι ότι θα παιξει στα ίσια την άλλη εβδομάδα, την Λαμία, τον ΟΦΗ και τον ΑΡΗ, αλλά και άλλα ματς σαν του...Αιγίου που όμως ίσως βρει δώρα...βόλει όπως αυτό που δεν εκμεταλλεύτηκε το Σάββατο.

Και η Λαμία έχει δύσκολο έργο με ματς φωτιά στα Τρίκαλα, στον Εύοσμο, στο Βικελίδης, αλλά και με ΟΦΗ, Απόλλωνα εντός. Επομένως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και η κάθε ομάδα οφείλει να φορτσάρει για να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Μην ξεγράφετε τον ΟΦΗ που μετράει ήδη ένα 5 στα 5 και πριν φιλοξενήσει τον ΑΡΗ παίζει με Λαμία και Απόλλωνα.

Το θέμα είναι να αντιληφθεί η διοίκηση τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της και παράλληλα οι παίκτες να προσπαθήσουν να διορθώσουν την κακή εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Εφόσον υπάρχει πρόβλημα, σημασία σήμερα δεν έχει αν έκανε ή δεν έκανε καλή προετοιμασία ο πρώην ή αν ο νυν γυμναστής είναι καλύτερος. Αυτά φυσικά και πρέπει να αξιολογηθούν από την διοίκηση και να πληροφορηθεί και ο κόσμος την αλήθεια. Σημασία έχει πώς θα βελτιώσεις την εικόνα και πέρα από την δουλειά του τεχνικού τιμ, πολλά πλέον θα εξαρτηθούν από τους παίκτες.

Ναι τους παίκτες, από τους οποίους όλοι έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, τους παίκτες που έχουν μείνει πίσω οικονομικά εδώ και ένα τρίμηνο, τους παίκτες που όμως θα αγωνιστούν στα υπόλοιπα ματς. Και πρέπει και αυτοί ως επαγγελματίες να βάλουν στην άκρη τα όποια προβλήματα και να δώσουν τα πάντα για την άνοδο γιατί μόνο τότε θα εξασφαλίσουν 100% και τα χρήματά τους. Θα πρέπει ορισμένοι από αυτούς αυτούς τους περίπου 3 μήνες ως το τέλος της σεζόν να κάνουν...καλύτερη ζωή γιατί αυτό θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν λίγο παραπάνω την κατάστασή τους.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση που ξεκάθαρα έχει βάλει πολλά χρήματα τα 2 τελευταία χρόνια, θα πρέπει να προσπαθήσει να φανεί συνεπής. Όλοι ξέρουμε πώς στην Γ εθνική και φέτος μόνο πληρώνει. Αλλά πληρώνει και δικά της πολλαπλά λάθη που έχουν επισημανθεί πολλές φορές. Όλοι γνωρίζουν τα θέματα που υπάρχουν με τις δικαστικές διαμάχες στον χώρο των μάρκετ και το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Θ. Καρυπίδης, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ είναι το πιο δύσκολο μαγαζί όλων. Τόσο εντός οφείλει να βρει τρόπους έστω να καταβάλει μέρος των οφειλόμενων, όσο και εκτός να αντιμετωπίσει παραμέτρους και καταστάσεις που τουλάχιστον η Λαμία δείχνει πολύ πιο ισχυρή.

Όλοι οι υπόλοιποι, κόσμος ή ακόμα και τα μίντια οφείλουν να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια. Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι η βασική διαφορά με τις ομάδες των 200-300 εισιτηρίων και μπορεί να...καλύψει με την φωνή του και την στήριξή του μέρος των προβλημάτων. Όχι φυσικά να βελτιώσει την φυσική κατάσταση ή να...πληρώσει τους παίκτες, αλλά να τους μεταδώσει δύναμη, πάθος, αυταπάρνηση, τσαμπουκά, πίστη ότι η χρονιά δεν θα πάει στράφι. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει διοίκηση, προπονητής και παίκτες να δουν τον ΑΡΗ μέσα από τα μάτια του κόσμου της ομάδας...

ΥΓ1 Για το μπάσκετ ότι γράψαμε στο προηγούμενο σχόλιο έρχεται να το επιβεβαιώσει και η φυγή του Τζένκινς. Είναι εμφανέστατο ότι εκεί ήθελε να τον οδηγήσει ο ΑΡΗΣ και...βοήθησε σε αυτό και η τοποθέτηση του Πρίφτη που έβγαλε μία τεράστια φωτογραφία τον Αμερικανό. Η ομάδα όμως αποδυναμώθηκε και μάλιστα πάρα πολύ. Παρόλο που είναι μόνη τέταρτη σήμερα, θεωρώ ότι η χρονιά δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει και ελπίζω ότι υπό αυτή την λογική ήδη αποψιλώνεται για να αρχίσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Ο προγραμματισμός ήταν κάκιστος φέτος και αυτό πληρώνει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Για αυτό τη νέα χρονιά όποιος και αν τον έκανε σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά και αγωνιστικά θα πρέπει να ακολουθήσει τους Μαρμπλ, Τζέκινς κτλ. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Νίκος Λάσκαρης- που επίσης έχει διαθέσει πολλά χρήματα για χρέη άλλων- πρέπει να βγει και να...τελειώσει όλες εκείνες τις φήμες περί οικονομικών δυσκολιών. Είναι εύκολο να το κάνει με την απόκτηση ενός καλού παίκτη στην θέση του Τζέκινς με ορίζοντα φυσικά συνεργασίας και τη νέα σεζόν άσχετα με το ποιος θα είναι ο προπονητής. Γιατί αν έρθει πάλι παίκτης στα κυβικά του... Τζάκσον δεν θα χρειάζονται...φήμες, αλλά το πρόβλημα θα είναι μέσα στο σπίτι μας.

Τώρα θα κριθεί...