MENU

Η Ένωση έδειξε στο πρώτο 20λεπτό ότι «ήλεγχε» το ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ (που σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ), και δημιουργώντας ευκαιρίες. Όμως, μόλις στο 23’ αναγκάστηκε να μείνει με δέκα παίκτες, λόγω τραβηγμένης αποβολής του Πλατέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κι αν μπορεί να πει κανείς ότι με το… γράμμα του νόμου και οι δύο κάρτες ήταν από αυτές που… δίνονται, τότε είναι θαύμα που με το ίδιο γράμμα του νόμου ο Απόλλωνας κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 11. 

Διότι ο ρέφερι, όχι μόνο δεν έδειξε να κρατά τα ίδια μέτρα και σταθμά σε σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων (και σε έντονες διαμαρτυρίες τους), αλλά δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα ακόμη και στον Χατζηζήση που τράβηξε τον Αραβίδη μέσα στην περιοχή (στο 78’), παρότι είδε την παράβαση! 

Μάλιστα, πριν η ΑΕΚ μείνει με εννέα τελικά, λόγω αποβολής και του Μάνταλου με δεύτερη κίτρινη στο 87’, άγγιξε και την πλήρη ανατροπή του σκορ, με ένα φανταστικό ανάποδο ψαλίδι του Ιβάν Μπρέσεβιτς που σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Πίτκα!Δύο… γκολ και αποβολή

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και μόλις στο 2’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Μάνταλος από ελεγχόμενη θέση σκόραρε με κεφαλιά. Το παράδοξο είναι ότι στο 19’ η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ που πάλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Μάνταλος αυτή τη φορά εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Αραβίδης σκόραρε, όμως την στιγμή της εκτέλεσης ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν ακάλυπτος. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε μια καθοριστική φάση για το παιχνίδι: Ο Πλατέλλας έκανε ένα φάουλ στον Γκόλια και ο Φωτιάδης του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την ΑΕΚ να αναγκάζεται από το 23’ να συνεχίσει με 10 παίκτες.

Παρ’ όλα αυτά, τρία λεπτά αργότερα η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει… και ένα γκολ που θα μέτραγε. Έπειτα από φάουλ του Μάνταλου, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Αραβίδης δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι του σε κενή εστία για να τη στείλει στα δίχτυα. 

Το «στραβό κλίμα» για την ΑΕΚ… αποτελειώθηκε στο 29’, καθώς στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει. Ο Λαγός εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κοτσώνης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει στο 32’, πάλι από στημένο. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 35’ ο Φαρινόλα έκανε ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο απέκρουσε με ευκολία ο Ανέστης, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα έμμεσο στα δεξιά της περιοχής του Απόλλωνα, έστρωσε για τον Τζανετόπουλο, εκείνος έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα λίγο πριν από τη γραμμή του τέρματος. Άγγιξε την ανατροπή, αλλά… 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται αποφασισμένη να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Η άμυνά της ανέβηκε ψηλά, προκειμένου να ασκήσει συντονισμένη πίεση και στο 50’ ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία να βγάλει μια καλή κόντρα, με τον Ανγκούλο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι το πλασέ του. 

Τα επόμενα  18’ λεπτά κύλησαν με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να… πέφτουν κάτω σε κάθε επαφή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός. Στο 68’ ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα, ο Μπρέσεβιτς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μάνταλος έκανε σέντρα, ο Κροάτης βρήκε λίγο τη μπάλα και ο Πίτκας απέκρουσε με γροθιές. Στο 71’ ο Ανάκογλου έκανε λάθος έξω από την περιοχή, όμως ο Ανγκούλο δε το εκμεταλλεύτηκε, καθώς έκανε ένα κακό πλασέ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης. 

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε από την άσπρη βούλα. Στο 78’ ο Χατζηζήσης τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Αραβίδη, ο Φωτιάδης έδωσε το πέναλτι, όχι όμως και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Απόλλωνα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μάνταλος (τρία λεπτά αργότερα λόγω διαμαρτυριών!) και έκανε το 1-1. 

Αυτό το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στην ΑΕΚ, που έψαξε την ανατροπή και την άγγιξε στο 86’. Ο Μπρέσεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, στόπαρε με το στήθος και έκανε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Μάνταλος είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καραδέμητρο και σε εκείνο το σημείο έσβησε κάθε ελπίδα της να γυρίσει το ματς… Οι συνθέσεις των δύο ομάδωνΑπόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (80’ Χατζής), Καραδέμητρος, Λαγός (57’ Πινέιρο), Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (73’ Τζιώρας).ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (58’ Μπρέσεβιτς), Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (90’ Ρόβας), Αραβίδης.Ο MVP: Ήταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά μετά την αποβολή του Πλατέλλα, καθαρίζοντας πολλές φάσεις πριν καν προβληματίσουν την άμυνα της Ένωσης. Ο Σκληρός: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έκανε πολύ καλή δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κέρδισε πολλές μονομαχίες, έκοψε μπαλιές, ενώ άντεξε και το σκληρό σε αρκετές περιπτώσεις παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο Πεσμένος: Ο Έλντερ Μπαρμπόσα δεν έκανε κακή εμφάνιση, όμως με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 23’, με την δεδομένη ποιότητα και την τεχνική του θα έπρεπε να τη βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας. Η Γκέλα: Την έκανε ο Ανάκογλου στο 71’ και από αυτήν προέκυψε η ευκαιρία του Ανγκούλο, που αν έκανε πιο καλό τελείωμα θα μπορούσε να έχει κλειδώσει τη νίκη του Απόλλωνα.Η Στιγμή: Ήταν αναμφισβήτητα η αποβολή του Πλατέλλα στο 23΄. Στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχό του και την πλήρη υπεροχή. Οι Στρατηγοί: Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με διάταξη 4-3-3. Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1, όμως γρήγορα αναγκάστηκε να το διαμορφώσει σε 4-2-2-1 λόγω της πρώτης αποβολής. Η Διαιτησία: Ο Ανανίας Φωτιάδης έδειξε με χαρακτηριστική ευκολία τις δύο κίτρινες κάρτες στον Πλατέλλα, ενώ ήταν πιο επιεικής σε σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Στο 78’, όταν σωστά έδωσε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, έπρεπε να δώσει και δεύτερη κίτρινη στον Χατζηζήση και να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στο ματς για τα τελευταία λεπτά. Δεν το έκανε και 8 λεπτά αργότερα απέβαλε σωστά τον Μάνταλο.Η Εξέδρα: Το πέταλο που παραχωρήθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ γέμισε, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος του Απόλλωνα που βρέθηκε στις κεντρικές θύρες. Δεν έλειψαν όμως τα παρατράγουδα, καθώς στα τελευταία λεπτά υπήρξε διακοπή για αντικείμενα που δέχθηκε ο βοηθός από τη θύρα των γηπεδούχων, ενώ μετά τη λήξη, υπήρξε μεγάλη ένταση στα επίσημα.

//wwwssl.coveritlive.com/embed.html?altcastCode=9f20d75e40&srcdom=www.coveritlive.com&srcdomsec=wwwssl.coveritlive.com&height=700&entryLoc=top&commentLoc=top&titlePage=off&replayContentOrder=chronological&embedType=stream&titleImage=%2Ftemplates%2Fcoveritlive%2Fimages%2FbuildPage%2FSportsImage.jpg
Έμεινε όρθια και με 9! (vids)