MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Le Coq Arena, Ταλίν/ Cosmote Sport 1HD
Real Madrid
REAL MADRID
2 4
Atlético Madrid
ATLÉTICO MADRID
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Θα κάνει καιρό να μάθει να ζει χωρίς αυτόν. Δεν είναι άλλωστε εύκολο να καλυφθεί ένα κενό όπως αυτό που άφησε πίσω του ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακομίζοντας στο Τορίνο και στην Γιουβέντους. Η Ρεάλ Μαδρίτης αν και αρχικά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, δέχθηκε την ισοφάριση και ο φετινός τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στην Ατλέτικο οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι «ροχιμπλάνκος» τον μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο και με γκολ των Σαούλ και Κόκε επικράτησαν με 4-2 και κατέκτησαν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ατλέτικο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για την Ατλέτικο καθώς πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε ωραία με το κεφάλι την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Σέρχιο Ράμος, μπήκε σε αυτήν και από δύσκολη γωνία κεραυνοβόλησε τον Κέιλορ Νάβας για να ανοίξει το σκορ.

«Ανέβηκε» η Ρεάλ και ισοφάρισε

Με το πρώτο δεκάλεπτο να έχει συμπληρωθεί η Ρεάλ άρχισε να ξεπερνάει το σοκ του γρήγορου γκολ και προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Λοπετέγκι ήρθε στο 17’ όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μαρσέλο, ο Ασένσιο έκανε το τακουνάκι όμως ο Όμπλακ απέκρουσε με δυσκολία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχιζαν να πιέζουν και στο 26’ δικαιώθηκαν καθώς μετά από πολύ ωραία σέντρα από δεξιά του Μπέιλ ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα έφτασαν πολύ κοντά και στο δεύτερο γκολ όταν ο Ασένσιο έκανε το τεχνικό πλασέ και έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά από κάθετο δοκάρι του Όμπλακ άουτ.

Η Ατλέτικο με την σειρά της προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Γοδίν που δεν ανησύχησε τον Νάβας δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Στο τελευταίο δεκάλεπτό του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε κυρίως λόγω κάποιων σκληρών μαρκαρισμάτων και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Δηλαδή σε χαμηλό τέμπο, χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Ο Ζουλιέν Λοπετέγκι θέλοντας να «ζωντανέψει» την επίθεση της ομάδας του έριξε στο ματς τον Λούκα Μόντριτς στη θέση του Σέρχιο Ασένσιο.

«Δώρο» Χουανφράν και… ανατροπή!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 62’ όταν σε μία φάση που δεν έμοιαζε επικίνδυνη η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδις πέναλτι μετά από χέρι του Χουαφράν μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρχιο Ράμος, με τον αρχηγό να στέλνει στην απέναντι γωνία τον Όμπλακ και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η «βασίλισσα» έδειχνε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και στο 71’ δημιούργησε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή όταν μετά από ωραίο γύρισμα από αριστερά, ο Βαράν έκανε το σουτ όμως η μπάλα βρήκε στα σώματα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μόντριτς επιχείρησε έξω από την περιοχή να σκοράρει όμως δεν βρήκε στόχο.

Ντιέγκο Κόστα και πάλι!

Εκεί που η Ατλέτικο έμοιαζε μπλοκαρισμένη ήρθε ο Ντιέγκο Κόστα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς να δώσει την λύση. Μετά από υπέροχη ενέργεια του Κορέα στο 79’, ο Ισπανός φορ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε. Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη συμπλήρωση των 90’ δεν άλλαξε κάτι με τον αγώνα να οδηγείται στην παράταση.

«Ζωγραφιά» Σαούλ και ανατροπή στην ανατροπή!

Τα πρώτα λεπτά του έξτρα χρόνου κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο για να φτάσουμε στο 98’ όταν ο Σαούλ με ένα εντυπωσιακό βολέ μετά από σέντρα του Πάρτεϊ έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Νάβας δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Ο Κόκε το… «τελείωσε»

Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το τρίτο γκολ ήρθε ο Κόκε να ξεσηκώσει και πάλι τους οπαδούς της Ατλέτικο. Μετά από ωραία πάσα του Βιτόλο, ο Ισπανός πλάσαρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ έδειχνε πλέον να «κλειδώνει» την νίκη και μαζί την κατάκτηση του φετινού ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ήταν μάλλον διαδικαστικό με το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού ρέφερι να αποτελεί το έναυσμα για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί στην Πλάθα Νεπτούνο της Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κασεμίρο (76' Θεμπάγιος), Κρόος (101' Μπόρχα Μαγιοράλ), Ισκο (83' Λούκας Βάσκεθ), Ασένσιο (57' Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενεζμά

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς, Γκοδίν, Χουανφράν, Λούκας, Ροδρίγο (71' Βιτόλο), Κόκε, Σαούλ, Λεμάρ (90' Πάρτεϊ), Γκριζμάν (57' Κορέα), Ντιέγκο Κόστα

https://streamable.com/jg348
Παράταση: Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 (2-2 κανονική διάρκεια)