MENU

Είναι γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχε συγχαρεί δημόσια τους Ρώσους χούλιγκαν που τα έσπαγαν στην Μασσαλία το περασμένο καλοκαίρι στο Euro 2016. Ο Ιγκόρ Λεμπέντεφ, ο οποίος εκτός από βουλευτής στο ρωσικό κοινοβούλιο είναι διακεκριμένος νομικός, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε μία πρόταση σοκ για την καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την νομιμοποίηση του χουλιγκανισμού με την θεσμοθέτηση ενός νέου σπορ! Πιο συγκεκριμένα πρότεινε να δημιουργηθεί ένα νέο επίσημο άθλημα, που θα αποτελείται από ομάδες 20 ατόμων (χούλιγκαν), που θα δέρνονται ελεύθερα σε μία αρένα, μέχρι τελικής πτώσεως, δίχως όμως όπλα και δίχως άλλους κανόνες.

Σε μία δήλωση του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του εθνικιστικού κόμματος LDPR, ο Λεμπέντεφ τόνισε ότι: «οι οργανωμένες αυτές μάχες σώμα με σώμα μπορούν να κατευνάσουν τα πνεύματα των θεατών και ότι μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου που θα θέλει να τις παρακολουθήσει». Μάλιστα σχολίασε ότι η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει πρωτοπόρα χώρα, δίνοντας το παράδειγμα στους Άγγλους χούλιγκαν τους οποίους χαρακτηρίζει μόνο φωνακλάδες και εξαιρετικά απείθαρχους.

Σε πολλές χώρες διάφορες συμμορίες οπαδών δίνουν ραντεβού πριν από παιχνίδια για οργανωμένες μάχες σώμα με σώμα, με τον Λεμπέντεφ να ξεκαθαρίζει ότι με ένα τέτοιο μέτρο, η αστυνομία θα μπορούσε να ησυχάσει αφού στο νέο αυτό σπορ οι χούλιγκαν θα βάζουν το άχτι τους, δίχως να ενοχλούν κανέναν!

Πρόταση σοκ Ρώσου βουλευτή: «Κάντε τον χουλιγκανισμό επίσημο σπορ»