MENU

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Αγγλία, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας είναι έτοιμη να προσφέρει στον 46χρονο προπονητή τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα φτάσουν το 1,8 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Σάουθγκεϊτ ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας πριν από μερικούς μήνες, μετά την αποπομπή του Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος ενεπλάκη σε σκάνδαλο με μίζες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Έχει καθοδηγήσει τα «λιοντάρια» σε τρία παιχνίδια, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Αρχική σκέψη των ανθρώπων της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εργαζόταν ως προπονητής της εθνικής ομάδας νέων της χώρας, να είναι υπηρεσιακός, ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα φαίνεται πως θα τον κρατήσουν μόνιμα στη θέση.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, τα ρεπορτάζ οι υπεύθυνοι της Π.Ο. της Αγγλίας έχουν φροντίσει ήδη να ενημερώσουν ενδιαφερόμενους για την θέση, ότι δεν ψάχνουν για προπονητή καθώς πρόθεσή τους είναι να μείνει ο Σάουθγκεϊτ μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στον 46χρονο τεχνικό είχε προσφερθεί η θέση και μετά το EURO της Γαλλίας όταν αποχώρησε από τον πάγκο ο Ρόι Χόντγκσον. Τότε ο Σάουθγκεϊτ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ένιωθε έτοιμος να αναλάβει την ομάδα των ανδρών.

Συμβόλαιο μέχρι το 2020 προτείνουν στον Σάουθγκεϊτ οι Άγγλοι