MENU

Κακά τα ψέματα. Κανείς δεν προκρίθηκε από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Ωστόσο η ΑΕΚ απόψε απέναντι στην Αούστρια Βιέννης (22:05 – CosmoteSport2) έχει μία μεγάλη ευκαιρία να βάλει τις βάσεις πρόκρισης από τον όμιλο του Europa League.

Μετά το διπλό επί της Ριέκα στην πρεμιέρα, η Ένωση με νίκη στο σημερινό ματς του ΟΑΚΑ πιάνει τους έξι βαθμούς στον όμιλο και με την πολύ πιθανή νίκη της Μίλαν επί της Ριέκα θα έχει αφήσει τόσο την κροατική όσο και την αυστριακή ομάδα έξι βαθμούς πίσω.

Αρχικά όμως οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Η ΑΕΚ διανύει μια εξαιρετική περίοδο ενώ η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη μετά και τη μεγάλη ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζει επιθετικό πλάνο με τους Χριστοδουλόπουλο και Μάνταλο στα άκρα και τους Αραούχο και Λιβάγια μαζί στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ανέστης, η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μπακάκη, Τσόσιτς, Βράνιες και Γκάλο. Ενώ στα χαφ μαζί με τον Γαλανόπουλο το προβάδισμα έχει ο Αϊντάρεβιτς έναντι του Γιόχανσον. Πάντως αν ο Γκάλο δεν καταφέρει να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες, τότε στη θέση του θα ξεκινήσει ο Γιαννούτσος.

Στο στρατόπεδο των Αυστριακών, ο Τόρστεν Φινκ παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας οι έξι βαθμοί απόσταση δεν θα είναι εύκολο να καλυφθούν στη συνέχεια.

Όσον αφορά τα πλάνα του αναμένεται να κάνει λίγες αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς απέναντι στη Σάλτσμπουργκ. Η Αούστρια αναμένεται να ξεκινήσει με ένα 4-1-4-1 με τους: Πεντζ, Κλάιν, Σέρμπεστ, Μοχάμεντ, Μαρτσίνκο, Χολτσχάουζερ, Αμπντουλαχί, Λι, Πιρές, Πρόκοπ, Φριζενμπίχλερ.

Να ρίξει... θεμέλια πρόκρισης