MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Αούστρια Βιέννης: Οι βιολετί «γίγαντες» της Αυστρίας δεν φοβίζουν

0

Η ΑΕΚ εκτός από τις Μίλαν και Ριέκα, θα βρει στον δρόμο της και την Αούστρια Βιέννης στον όμιλο του Europa League. Μία αντίπαλος που βρίσκεται στα μέτρα της ΑΕΚ για τη μάχη της δεύτερης θέσης για την πρόκριση στη φάση των 32 της διοργάνωσης. Η Αούστρια αποτελεί τον πιο επιτυχημένο σύλλογο της Αυστρίας, ο οποίος ωστόσο απέχει αρκετά από την παλιά αίγλη του.

Η ιστορία

Η Αούστρια έχει κατακτήσει 24 τίτλους στο αυστριακό πρωτάθλημα, τους περισσότερους από κάθε άλλο σύλλογο της χώρας. Μάλιστα, αποτελεί την ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία του αυστριακού ποδοσφαίρου. Το 1978 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, χάνοντας με 4-0 από την Άντερλεχτ, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της στιγμή, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν είχε φτάσει ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η έδρα

Σπίτι της Αούστρια είναι η «Τζενεράλι Αρένα» χωρητικότητας 13,400 θέσεων μετά την ανακατασκευή το 2008. Ωστόσο, η έδρα διεξαγωγής της αναμέτρησης με την ΑΕΚ είναι ανοικτή, καθώς γίνονται έργα μιας και το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Έτσι, είναι πιθανό, το ματς με την ΑΕΚ να φιλοξενηθεί είτε στο φημισμένο Ερνστ Χάπελ, κάτι που είχε γίνει όταν αντιμετώπισε την ΑΕ Λεμεσού, είτε στην NV Arena, ένα γήπεδο-κλουβί στο προάστιο της Βιέννης, το Σεν Πέλτεν, όπως είχε γίνει στο ματς με την Όσιγιεκ.

Αυτούς πρέπει να προσέξετε

Η επιθετική γραμμή της Αούστρια με τους Αυστριακούς Κέβιν Φριζενμπίχλερ και Κριστόφ Μονσέιν έχει προσφέρει στο σκοράρισμα στην αρχή της σεζόν και θέλει προσοχή. Αμφότεροι μάλιστα αποτελούν καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα από Μπενφίκα και Αντμίρα Βάκερ αντίστοιχα. Επίσης, από το ρόστερ, αξίζει να αναφέρουμε το όνομα του μέσου Ράφαελ Χολσχάουζερ, ο οποίος βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Ο προπονητής

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, Τόρστεν Φινκ βρίσκεται στον πάγκο της από το 2015. Ο 49χρονος Γερμανός τεχνικός δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει μέχρι στιγμής την Αούστρια σε κάποιο τρόπαιο, τερματίζοντας την πρώτη σεζόν του στην τρίτη θέση, ενώ την περσινή σεζόν την οδήγησε στη δεύτερη θέση του αυστριακού πρωταθλήματος. Ο Φινκ διαθέτει προπονητική εμπειρία έχοντας καθίσει στους πάγκους της Βασιλείας και του Αμβούργου, ενώ πριν αναλάβει την Αούστρια είχε περάσει για ένα πεντάμηνο και από τον ΑΠΟΕΛ.

Ξέρω τι έκανε φέτος το καλοκαίρι

Η Αούστρια Βιέννης έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια της ως τώρα καθώς το αυστριακό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η του αγωνιστική με την ομάδα του Φινκ να μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Μετά τις δύο... σφαλιάρες από Άλταχ και Στουρμ Γκρατς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Αούστρια διόρθωσε την κατάσταση, φέρνοντας ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Ραπίντ και δύο σερί νίκες απέναντι σε ΛΑΣΚ Λιντς και Μάτερσμπουργκ. Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή της παρουσία, πέρασε δύο γύρους για να προκριθεί στους ομίλους απέναντι σε ΑΕ Λεμεσού και Όσιγιεκ. Ωστόσο χρειάστηκαν δύο εκτός έδρας νίκες για να το πετύχει, με τους «βιολετί» να δείχνουν επηρεασμένοι από το γεγονός ότι δεν έπαιξαν στη φυσική τους έδρα.

Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ

Η Αούστρια είναι μια ομάδα στα μέτρα της ΑΕΚ και δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να τη φοβίζει. Το πλεονέκτημα της Αούστρια είναι η επιθετική της ανάπτυξη με την ομάδα του Φινκ να βρίσκει εύκολα γκολ. Είναι ένα σύνολο που βασίζεται στο ομαδικό παιχνίδι και αποτελεί ομάδα ψυχολογίας, κάτι που φάνηκε όταν βρήκε τη φόρμα της μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές.

Που ποντάρει η ΑΕΚ

Το γεγονός ότι η Αούστρια Βιέννης δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ. Η αυστριακή ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει την ΑΕ Λεμεσού (0-0) και την Όσιγιεκ (0-1), και η Ένωση έχει τη δυνατότητα να πάει στη Βιέννη και να πάρει αποτέλεσμα. Στις αναμετρήσεις με την αυστριακή ομάδα το τακτικό παιχνίδι θα κρίνει τα αποτελέσματα και η ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι με τον Μανόλο Χιμένεθ και το οργανωμένο κέντρο έχει τη δυνατότητα να επιβάλει το παιχνίδι της.

Οδηγίες προς επισκέπτες

Οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν τη δυνατότητα για μια πανέμορφη εκδρομή στην περίφημη Βιέννη. Αγαπημένος χειμερινός τουριστικός προορισμός με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μια πόλη με βαριά ιστορία και φυσικά είναι γνωστή με την ονομασία «η πόλη της μουσικής», λόγω του παρελθόντος που έχει με μεγάλους κλασικούς συνθέτες. Αναμφισβήτητα για τους οπαδούς της ΑΕΚ μια εκδρομή στη Βιέννη αποτελεί ελκυστική επιλογή. Οι μπύρες αναμένεται να ρέουν άφθονες πριν το παιχνίδι, όπως φυσικά την τιμητική τους θα έχουν και τα λαχταριστά αυστριακά λουκάνικα.

Αούστρια Βιέννης: Οι βιολετί «γίγαντες» της Αυστρίας δεν φοβίζουν