MENU

Ο Άγιαξ στη ρεβάνς του Γκελζενκίρχεν πήγαινε ως το φαβορί μετά το 2-0 του Άμστερνταμ, όμως η Σάλκε ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της για να βρεθεί εκείνη στα ημιτελικά του Europa League.

To ημίχρονο τελείωσε στο 0-0, όμως στην επανάληψη με και μέσα σε 3 λεπτά η Σάλκε βρήκε σκορ παράτασης. Στο 53΄ o Γκορέτσκα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ στο 56΄ ο Μπουργκστάλερ με ωραίο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0.

Τα πράγματα για τον Άγιαξ έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 80΄ όταν ο Βέλτμαν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Ολλανδούς με 10΄. Τελικά το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Eκεί η Σάλκε με την κεφαλιά του Καλιτζιούρι στο 101΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όμως ο Αίαντας έψαχνε και πάλι ένα γκολ για να κλέψει την πρόκριση. Οι Ολλανδοί παρά το γεγονός πως έπαιζαν με 10 παίκτες το κατάφεραν!

Ο Φίρχεφερ με τυχερό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 111΄! Ο άθλος του Άγιαξ συνεχίστηκε, με τον Γιουνές στο 120΄ ζάλισε την άμυνα της Σάλκε και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-2! Έτσι ο Άγιαξ προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 1996-97!

http://www.dailymotion.com/embed/video/x5j2uj2
Σάλκε-Άγιαξ 2-0 (3-2 παράταση)