MENU

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης και, το παρελθόν του Δικεφάλου κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

#Θετικός είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις του με ομάδες από την Γερμανία εκτός έδρας. Σε τέσσερα ματς έχει μια νίκη – δύο ισοπαλίες – μια ήττα. Μάλιστα η μοναδική του ήττα είναι στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε σε γερμανικό έδαφος τον Σεπτέμβριο του 1981 με 2-0 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ακολούθησαν τρία ματς με Μπάγερν Μονάχου (0-0), με Σάλκε (1-1) και με Ντότμουντ (0-1).

#1 νίκη στη Γερμανία και μια ισοπαλία στην Τούμπα είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στην τελευταία κόντρα του με ομάδα από την Γερμανία στο Europa League. Το 2015-16 αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ για την φάση των ομίλων και την 1η Οκτωβρίου 2015 αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (34’ Μακ – 72’ Κάστρο) στην Τούμπα, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2015 επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας (33’ Μακ). Τα παιχνίδια ήταν για την φάση των ομίλων.

#3 φορές έχει περάσει στην φάση των «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ και τις τρεις έχει σταματήσει η πορεία του στην συγκεκριμένη φάση. Μάλιστα στην σειρά των έξι αναμετρήσεων έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις μια φορά με τον Μουσλίμοβιτς την σεζόν 2010-11.

#9 αναμετρήσεις έχει δώσει στην φετινή του ευρωπαϊκή πορεία ο ΠΑΟΚ και πριν από την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε με 3-0 είχε χάσει μόνο από την Καραμπάγκ εντός και εκτός έδρας, ενώ μετρά ακόμη πέντε νίκες και μία ισοπαλία.

Σάλκε-ΠΑΟΚ: Αριθμοί, στατιστικά και επιδόσεις