MENU

Είναι αν μη τι άλλο ασυνήθιστο για μία ομάδα που πήρε δικαιωματικά στο παρελθόν τον τίτλο του Έλληνα «πρέσβη», αλλά εδώ και χρόνια έχει χάσει για τα καλά την ευρωπαϊκή της αίγλη.

Τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά το βράδυ της Πέμπτης. Κατάμεστη η Λεωφόρος, εξαιρετικό το κλίμα, στο φουλ η ψυχολογία. Πώς να βρουν καλύτερες συνθήκες οι «πράσινοι» για να πανηγυρίσουν την 100η ευρωπαϊκή νίκη τους απέναντι στον χειρότερο ίσως Άγιαξ των τελευταίων ετών;

Κι όμως, το Τριφύλλι παρ' ό,τι προηγήθηκε, όχι απλά δεν κέρδισε, αλλά... κατόρθωσε να φύγει και με άδεια χέρια από το γήπεδο. Και πέραν βέβαια τις ουσίας, που δεν είναι άλλη από τους χαμένους βαθμούς που ενδέχεται να στοιχίσουν στην πορεία, είναι και οι εντυπώσεις. Οχι μόνο μίας εντός έδρας ήττας κόντρα στην υπέρμετρη αισιοδοξία που υπήρχε, αλλά και του γεγονότος ότι κοντεύουν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε νίκη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι εν προκειμένω του Γιουρόπα Λιγκ, μιας και σε αυτό το διάστημα δεν αγωνίστηκε ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ (στους ομίλους).

Πότε ήταν η τελευταία νίκη του Τριφυλλιού; Στις 22 Νοεμβρίου του 2012 με το 1-0 επί της Μάριμπορ, από την οποία βέβαια στο πρώτο μεταξύ τους ματς είχε γνωρίσει τη συντριβή με 3-0. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δε, οι «πράσινοι» είχαν μαζέψει τρεις ξεγυρισμένες τριάρες σε εκείνον τον όμιλο, παρ' όλα αυτά πήγαν την τελευταία αγωνιστική να τα παίξουν όλα για όλα στο Λονδίνο (με νίκη προκρίνονταν), αντ' αυτού όμως ηττήθηκαν από την Τότεναμ (3-1).

Από εκείνο το παιχνίδι με τους Σλοβένους ο Παναθηναϊκός έχει δώσει οχτώ παιχνίδια σε ομίλους (συμμετείχε μία ακόμη φορά το 2014-15) όπου όχι απλώς δεν έχει κερδίσει, αλλά έχει και τον τραγικό απολογισμό του 0-2-6! Τα μοναδικά θετικά αποτελέσματα σε αυτό το διάστημα ήταν οι δύο -προ διετίας- ισοπαλίες με Αϊντχόφεν κι Εστορίλ, εκτός κι εντός έδρας αντίστοιχα.

Αυτή δε η νίκη επί της Μάριμπορ είναι και η μοναδική εδώ και 6,5 χρόνια για τους «πράσινους» εκτός φάσης προκριματικών! Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 2010, με το διπλό επί της Ρόμα (2-3) για τους «32» της διοργάνωσης, που συνιστά και την τελευταία εκτός έδρας νίκη (εκτός προκριματικών) για το Τριφύλλι...

Παναθηναϊκός: Τέσσερα χρόνια χωρίς νίκη σε ομίλους στην Ευρώπη!