MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
«Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», Otesport 2
Sevilla FC
SEVILLA FC
3 1
FK Shakhtar Donetsk
FK SHAKHTAR DONETSK
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Κανονικά, η διοργάνωση δεν θα πρέπει να λέγεται Europa League, αλλά να μετονομαστεί σε… Sevilla League. Ή να προσδιοριστεί κάπως αλλιώς: Europa League είναι η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν διάφορες ομάδες από όλη την Ευρώπη και στο τέλος το σηκώνει η… Σεβίλλη! Η ομάδα του Ουνάι Έμερι επέβαλλε τον νόμο της στον επαναληπτικό με την Σαχτάρ Ντόνετσκ (3-1) και θα επιχειρήσει στην Βασιλεία κάτι μοναδικό: να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τον θεσμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» είναι -πιθανώς- φέτος το πιο… κατηφορικό γήπεδο στην Ευρώπη και το απέδειξε για μία ακόμα χρονιά. Είχαν περάσει μόλις 9 λεπτά, όταν ο Μαλίσεφ με μία… ζεϊμπεκιά «πούλησε» την μπάλα και ο δαιμόνιος Κέβιν Γκαμεϊρό με κλέψιμο και άψογο πλασέ έκανε το 1-0!

http://videa.hu/player?v=aTeKTSsH5aJtrhyp

Μόνο που το γρήγορο προβάδισμα «κοίμισε» την ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία άρχισε να κάνει από νωρίς διαχείριση του ματς. Η προειδοποιητική σέντρα σουτ του Ισμαΐλι (29’) και η μεγάλη ευκαιρία του Τάισον (32’) έδειξαν τις ουκρανικές διαθέσεις, που βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης σε μία τέλεια κόντρα, με τον Εντουάρντο να τελειώνει τέλεια (45’, 1-1) μία κάθετη -μχαιριά του Μάρλος!

http://videa.hu/player?v=2wqelZWmM9qGJWWJ

Μόνο που ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού Europa League ήταν αποφασισμένος να πάει την ομάδα του στον τελικό. Ο Κέβιν Γκαμεϊρό χτύπησε και πάλι σε ξεκίνημα του ημιχρόνου και με το 9ο φετινό του γκολ στην διοργάνωση και το 28ο στην σεζόν (49’, 2-1) έφερε και πάλι τους Ανδαλουσιανούς σε θέση ισχύος, με βάση και το 2-2 του πρώτου ματς.

http://videa.hu/player?v=6Yo7vjoBpOongF5s

Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε μία ανάσα από το χατ-τρικ (57’), όμως ήταν φανερό ότι το τελειωτικό χτύπημα πλησίαζε. Αυτό ήρθε με βολίδα του Μαριάνο Φερέιρα (59’, 3-1) με τον Βραζιλιάνο μπακ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Σεβίλλης και να υπογράφει την πρόκριση των Ανδαλουσιανών στον τελικό της Βασιλείας, όπου την περιμένει πια η Λίβερπουλ.

http://videa.hu/player?v=6Yo7vjoBpOongF5s

Σεβίλλη - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-1 (vids)