MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE

Επιστροφή στο «σπίτι» για τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε την Λίβερπουλ απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πρώτο παιχνίδι στο Βεστφάλεν στις 7 Απριλίου και επαναληπτικός στο Άνφιλντ στις 14 του ίδιου μήνα. Αυτή θα είναι και η δεύτερη μάχη της ομάδας του Τούχελ με αγγλική ομάδα μιας και στον προηγούμενο γύρο αντιμετώπισε την Τότεναμ.

Η κλήρωση όμως έφερε και έναν πολύ ενδιαφέρον ισπανικό εμφύλιο, με την Σεβίλη που έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες διοργανώσεις να κοντράρεται με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Για τους Βάσκους θα είναι ο δεύτερος εμφύλιος την φετινή σεζόν καθώς στους «16» απέκλεισαν την Βαλένθια.

Η Μπράγκα που χθες ανέτρεψε την ήττα της στο πρώτο ματς από την Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα, θα βρεθεί απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ που άφησε εκτός την Άντερλεχτ. Οι Πορτογάλοι αντιμετώπισαν τους Ουκρανούς στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας δύο ήττες, την σεζόν που έφτασαν ως τον τελικό του Γιουρόπα.

Τέλος, η Βιγιαρεάλ θα κοντραριστεί με την μεγάλη έκπληξη του θεσμού, Σπάρτα Πράγας που απέκλεισε την Λάτσιο νικώντας την με 3-0 χθες το βράδυ στο Ολίμπικο. Πρόκειται για μία μονομαχία ανάμεσα στις μόνες δύο ομάδες από τις οκτώ που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε τελικό της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι για τα ημιτελικά θα υπάρξει νέα κλήρωση αμέσως μετά την φάση των «8». Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Βασιλεία στις 18/5.

Τα ζευγάρια:

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλη

Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας

Λίβερπουλ και Κλοπ εναντίον Ντόρτμουντ!