MENU

Και όχι μόνο αυτό... Πέτυχε και δύο γκολ και ξελάσπωσε τον Λουίς φαν Χάαλ, ο οποίος δύο προβλήματα είχε πριν από το παιχνίδι με τους Δανούς, στη ρεβάνς της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ: πολλοί τραυματισμοί και οι διαθέσιμοι παίκτες του όχι τόσο... καυλ@@@@@ι, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη του αγώνα.

Ο Ράσφορντ, όμως, είχε... ορμές, ένεκα και του νεαρού της ηλικίας του. Με τον Ρούνεϊ εκτός και τον Μαρσιάλ να τραυματίζεται στο ζέσταμα, ο Ολλανδός προπονητής δεν είχε επιλογές. Εμπιστεύθηκε τον 18χρονο και αυτός τον δικαίωσε. Ο Ράσφορντ, μάλιστα, σκόραρε σε ηλικία 18 ετών και 117 ημερών και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος είχε σημειώσει το πρώτο του τέρμα σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών.

Ποιος είναι, λοιπόν, αυτός ο παίκτης, που ήταν μόλις 18 μηνών τον Μάιο του 1999 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την επική ανατροπή επί της Μπάγερν και κατακτούσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών; Γέννημα - θρέμμα του Μάντσεστερ, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες Φλέτσερ Μος, όπως ο Ντάνι Γουέλμπεκ και Γουές Μπράουν. Τον ήθελε και η Σίτι, αλλά η Γιουνάιτεντ κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του το καλοκαίρι του 2014 και μέχρι σήμερα ανήκει στην U21 των «κόκκινων διαβόλων». Από το περασμένο καλοκαίρι έχει κάνει και κάποιες προπονήσεις με τους μεγάλους και ο φαν Χάαλ τον ξεχώρισε λόγω της εκρηκτικότητας και της σκληρής δουλειάς του.

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι όταν αποκτήθηκε δεν ήταν καν επιθετικός! Δούλεψαν πολύ μαζί του και τώρα πια μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο προπονητής του στην ομάδα νέων. Ο Ράσφορντ έχει μισθό περίπου 6.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά δεν αποκλείεται να κληθεί γυα αναπροσαρμογή αν εντός της σεζόν κάνει και άλλες ανάλογες εμφανίσεις. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα προσγειωμένο παιδί, που δεν έχει μπει ακόμα στο... τριπάκι του ποδοσφαιριστή - σταρ.

«Καταπληκτικός. Μπράβο του! Δεν τον ήξερα πριν από το χθεσινό παιχνίδι» δήλωσε πριν από λίγη ώρα εντυπωσιασμένος ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ξέρει καλά από... πιτσιρικαρία. Υποκλίθηκε, φυσικά, και ο ίδιος ο φαν Χάαλ. Ας έκανε κι αλλιώς. «Ήταν καταπληκτικός! Ήταν φανταστικό για εκείνον που πέτυχε δύο γκολ. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω για εκείνον που δεν είχε ξαναπαίξει με την ανδρική ομάδα, είχαμε πίεση για να νικήσουμε και απέδωσε εξαιρετικά» ήταν τα λόγια του Ολλανδού, ο οποίος σίγουρα αγχώθηκε με την εξέλιξη του αγώνα, ίσως ανησύχησε και για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, αλλά γύρισε στο σπίτι του ήρεμος χάρη στον μικρό μάγο...

https://www.youtube.com/embed/1-XMJLmv5mA
Μάρκους Ράσφορντ: ποιος είναι ο 18χρονος που... έσωσε τον φαν Χάαλ; (vid)