MENU

Δεν είχαν συμπληρωθεί καν 30'' δευτερόλεπτα στον αγώνα, όταν ο Ματς Χούμελς ανέτρεψε τον Μαουρίτσιο Περέιρα και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι εις βάρος της Ντόρτμουντ. Ήταν μία ανόητη απόφαση από τον κεντρικό αμυντικό των Βεστφαλών, αλλά δεν «χάλασε» καθόλου τους Ρώσους. Ο Μαμάεφ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε και η Κράσνονταρ άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό Europa League.

Η συνέχεια άνηκε στους Γερμανούς, οι οποίοι στο 8' έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Αντριάν Ράμος έκανε το πλασέ, «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα (αφού έσκασε στον αγωνιστικό χώρο) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 10' ο Γκουντογκάν έστειλε την μπάλα άουτ και στο 15' ο Κάστρο νικήθηκε από τον Ντικάν. Ήταν η πρώτη από τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις που έμελλε να κάνει ο τερματοφύλακας της Κράσνονταρ. Στο 26' σταμάτησε τον Γκουντογκάν και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ράμος κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κράσνονταρ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και την Ντόρτμουντ να τα βάζει με την τύχη της. Βέβαια, η ουσία είναι ότι οι Ρώσοι είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν, το οποίο όχι μόνο τους εξασφάλιζε την πρόκριση, αλλά τους έστελνε και στην πρώτη θέση του ομίλου, πάνω από την Ντόρτμουντ! Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ τον έστελνε εκτός Europa League.

Στο δεύτερο μέρος η ανωτερότητα της Ντόρτμουντ ήταν ακόμα πιο εμφανής. Η Κράσνονταρ κλείστηκε στην άμυνα για να διαφυλάξει το σκορ και οι Γερμανοί πίεζαν αφόρητα για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντικάν σε... συνεργασία με τα δοκάρια, όμως, είχαν κατεβάσει τα ρολά. Στο 53' η κεφαλιά του Πίσζτσεκ πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 60' ο Ράμος νικήθηκε σε διπλή προσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Κράσνονταρ. Στο 63' ήρθε το δεύτερο δοκάρι της Ντόρτμουντ! Ο Καμπορέ στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι και στο 75' η γερμανική ομάδα σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι, αυτήν τη φορά μετά από πλασέ του Μχιταριάν!

Ακολούθησε ακόμα μία πολύ μεγάλη φάση για την Ντόρτμουντ, αλλά ο Σίγκουρντσον σταμάτησε σωτήρια το πλασέ του Γκουντογκάν. Η μπάλα είχε αποφασίσει να μην κάτι το... χατίρι στους Γερμανούς και έως το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε το παραμικρό. Η Κράσνονταρ, έστω και με την... αμέριστη συμπαράσταση της τύχης, πήρε τη νίκη και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας οριστικά εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης

http://videa.hu/player?v=2FqKOOqPF0BGj9l2

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου

1. Κράσνονταρ 10 (5)

2. Ντόρτμουντ 10 (5)

3. ΠΑΟΚ 3 (4)

4. Καμπάλα 1 (4)

Τέλος το Europa League για τον ΠΑΟΚ! (vid)