MENU

Οποιος είδε τον αγώνα του ΠΑΟΚ στη Ρωσία, κουράστηκε. Βαρέθηκε από μια ομάδα άοσμη και άγευστη. Η αποστολή ήταν σίγουρα δύσκολη, με τον Ιγκόρ Τούντορ να μην έχει τον Βίτορ πίσω και τον σούπερ σταρ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τραυματία. Παρά την απουσία του σπουδαίου Βούλγαρου βέβαια, ο Κροάτης τεχνικός δεν ξεκίνησε με τον Κλάους μπροστά, ίσως για να βοηθήσει την ομάδα του σε ταχύτητα με το νέο σύστημα σε εφαρμογή (την ανωτερότητα των Ρώσων και το πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ το αφήνουμε). Το σφιχτό, όπως «προαναγγέλθηκε», 4-4-2.

Δεν του βγήκε. Τα τελευταία λεπτά προσπάθησε να ξυπνήσει ο δικέφαλος, η ομίχλη όμως ήταν... καταλυτική στο να χάσει το δρόμο του, να γυρίσει πίσω άπραγος και με 3 μόλις βαθμούς (χωρίς ούτε μία νίκη) στους ομίλους του Europa League, να στρέφεται πλέον αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Αυτό έχει και την καλή του όψη. Διότι αυτός ο ΠΑΟΚ, δεν έχει τις αντοχές για τα δύο καρπούζια. Το απέδειξε, το είπε και ο Ιβάν Σαββίδης με τη δήλωση «έχει δρόμο ακόμα η ομάδα». Δρόμος όμως που καλείται να τον βρει... χθες, διότι αν το ταξίδι στη Ρωσία έχει το ελαφρυντικό του απόρθητου ρωσικού εδάφους (άχαστοι οι Ρώσοι στις έδρες τους), στο πρωτάθλημα οι δικαιολογίες είναι σαν την κοινή λογική στην Ελλάδα: ανύπαρκτες.

Από εδώ και στο εξής η διαφορά από τους πάνω ορόφους της βαθμολογίας πρέπει να μαζευτεί και η ομάδα να σταθεροποιηθεί. Καλές οι απαντήσεις και τα επιχειρήματα περί απουσιών ή μπάτζετ, ανησυχητικές ωστόσο είναι εκείνες του στιλ «όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει» και «δεν θα άλλαζα πολλά» που είπε ο 38χρονος προπονητής των ασπρόμαυρων στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Προσωπικά, δεν είδα -για να επανέλθω σε όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες, αλλά και στις δηλώσεις Τούντορ- κανέναν σφιχτό ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ρώσοι κατέβαιναν χωρίς αγάπη (6 τελικές είχαν και φυσικά την κατοχή, κάτι που είναι αναμενόμενο φυσικά), ούτε μπορώ να καταλάβω πως ο προπονητής του δικεφάλου δήλωσε σχεδόν ικανοποιημένος από το όλο πακέτο.

Όπως δεν κατάλαβα και τη χθεσινή του τοποθέτηση που έλεγε πως «δε με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση». Προφανώς προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίκτες του. Ελα, όμως, που ούτε το ένα ήρθε, ούτε το άλλο... Ελα που προφανώς το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση δεν άρεσαν στον Σαββίδη, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς...

Και κάτι τελευταίο. Εφέτος περιμέναμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, για να είμαστε όλοι πιο ικανοποιημένοι, πιο χαρούμενοι, πιο «περήφανοι» που το μαύρο χάλι θα ανέβαζε ποιότητα και δείκτη προστασίας... ματιών. Και τι βλέπουμε; Το ακριβώς αντίθετο. Το πιο εύκολο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, που πέτυχε τις περισσότερες μεταγραφές του και κυρίως έχει έναν προπονητή που ενδιαφέρεται τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για την εμφάνιση ακόμα και στο πιο χαμένο ματς («δεν φοβάμαι τη Μπάγερν» είπε ο Σίλβα).

Ίσως είναι μια ειδοποιός διαφορά...

ΠΑΟΚ... (Μ)περπάτοφ