MENU

Παράταση 15 ημερών, λέει το ρεπορτάζ, δόθηκε από την... UEFA προκειμένου να ολοκληρώσουν οι ομάδες της Super League τους φακέλους αδειοδότησης. Η προθεσμία έληξε στις 31 Μαρτίου. Πόσο έχουμε σήμερα, αλήθεια; Αλλαγή του κανονισμού εισηγήθηκε προ λίγων ημερών η ΑΕΚ, που προ τριετίας "έπεσε" αυτοβούλως για να "σβήσει" 120 εκ. ευρώ χρεών, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε. Αρκετά μέλη παλιότερων διοικήσεων της ΕΠΟ διώκονται ποινικά για διάφορα ζητήματα και είμαστε υπέρ του τεκμηρίου αθωότητας τους. Αλλά διώκονται.

Ο ένας μαλώνει με τον άλλον για το ποιος θα πει την καλύτερη "ατάκα" για να επιβεβαιώσει ότι... αδικήθηκε περισσότερο. Ο ένας κλαίει για το πρωτάθλημα, ο άλλος κλαίει για το κύπελλο, ο τρίτος κλαίει που του πήραν το παιχνίδι απ' τα χέρια που τεχνηέντως κρατούσε με όλους τους τρόπους στα χέρια του. Όλοι αδικημένοι, όλοι κραυγάζουν, όλοι κροκοδείλια δάκρυα. Ο ένας δεν το ήθελε στα χαρτιά προ τριών ετών, τώρα το παίρνει και πανηγυρίζει. Ο άλλος είκοσι χρόνια έκανε ό,τι μπορείς να φανταστείς και τώρα που το χάνει, έβγαινε με ηλικιωμένες κραυγές και κράδαινε πρωτοσέλιδα για διαιτητικές αδικίες.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που θυμάται τον σύλλογο που βίωσε στο πετσί του, αλλά φευ δεν διαλύθηκε προς απογοήτευση πολλών, τις μεγαλύτερες αδικίες εδώ και... δεκαετίες; Ο Ηρακλής, φυσικά. Αυτός που "έπεσε" το 1980 για... δωροδοκία που κατήγγειλε ο Πέλλιος του ΠΑΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του, ο αείμνηστος Κώστας Περτσινίδης είχε... αθωωθεί από το πολιτικό δικαστήριο. Αυτός που το 2011 έπεσε επειδή παρουσίασε "πλαστή" ασφαλιστική ενημερότητα και υποβιβάστηκε με ένα άρθρο του ΚΑΠ που προέβλεπε... χρηματικό πρόστιμο!

Αυτός που το 2017 έπεσε για το... μπίζνες πλαν και 3 εκ. ευρώ χρεών, με ψήφους των περισσότερων... άλλων ΠΑΕ και δεν πήρε καμία παράταση φυσικά, ενώ παρουσίαζε βεβαίωσεις παικτών ότι πληρώθηκαν και του έλεγαν ότι είναι εκπρόθεσμες. Μετά, βέβαια, άλλαξε ο κανονισμός αδειοδότησης. Αφού έπεσε ο Ηρακλής. Τώρα, κυκλοφορεί ήδη σαν ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Με το που "ανεβεί" ο Ηρακλής, θα τον ξαναλλάξουν τον κανονισμό. Να πέφτει τότε όποιος δεν έχει... τα πάντα στην εντέλεια. Θα βγει κι ο λαλίστατος, τα καλοκαίρια, κ.Δημητρίου και θα μας λέει πόσο τέλεια γίνονται όλα στη διαδικασία και πόσο λυπούνται όλοι που ο κανονισμός είναι σαφής και θα πρέπει να τηρείται για... όλους. Κύριε Δημητρίου, τι κάνετε; Όλα καλά τώρα; Οι φίλοι μας, κ.κ. Πιλάβιος, Σαρρής, Κουρίδης, Παπακωνσταντίνου, όλοι καλά; Πάντα καλά...

Μια που τα έχουν όλες οι άλλες ομάδες, όλες οι ΠΑΕ, μια που οι πάντες είναι πληρωμένοι, κανείς δεν έχει υπόδικο παράγοντα, μια που οι αδέκαστοι "εξεταστές" της ΕΠΟ δεν είναι στο εδώλιο (ορισμένοι), ούτε παράγοντες ομάδων που ευνοήθηκαν δεν κατηγορούνται για πράγματα που σε άλλες χώρες και μόνο με την κατηγορία θα πήγαιναν για σπόρια στην πλατεία της Τρίπολης ή για σουβλάκια στη Λιβαδειά. Αλλά ξεχάσαμε, η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (τι φοβερή τιμωρία κι αυτή, πράγματι) ισχύει για άλλους, για ορισμένους απλά είναι Μεγάλη Εβδομάδα.

Είναι ντροπή να μιλούν ορισμένοι για αδικίες αν δει κανείς τι πέρασε ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και στο... μπάσκετ, αν το δει κανείς, θα θυμηθεί πόσες... παρατάσεις πήραν άλλες ΚΑΕ (αλήθεια, ολοκλήρωσαν όλες τη διαδικασία κάλυψης μετοχικού κεφαλαίου, ελέγχθηκαν τα πόθεν έσχες των... προέδρων, έγιναν όλα όσα ορίζει ο νόμος ή έχουμε... Πάσχα;) για να πάρουν άδεια φέτος, ενώ ο κανονισμός ήταν σαφής. Αλλά εκεί, στο μπάσκετ, είναι πιο προχωρημένοι απ' το ποδόσφαιρο. Δίνουν παρατάσεις από... μόνοι τους. Δεν περιμένουν την... UEFA!

Οπότε όποιος ξαναμιλήσει για αδικία, ας θυμηθεί αυτό: 80.11.17...

Σοβαρά τώρα, θέλετε να μιλήσουμε για αδικία;