MENU

Υπενθυμίζεται, πως το πρόβλημα της καθυστερημένης εκταμίευσης της επιχορήγησης, που αποδείχτηκε πως συνέβη με υπαιτιότητα της ΕΠΟ λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας, προεβλήθη από τον Γιώργο Σαρρή ως ο βασικός λόγος της παραίτησής του από την προεδρία της ομοσπονδίας!

Από την πρώτη στιγμή φυσικά, το sdna.gr τόνιζε πως ο λόγος αυτός είναι προσχηματικός, πολύ απλά διότι δεν υφίσταται πρόβλημα και το υφυπουργείο Αθλητισμού θα έδινε τελικά τα λεφτά στα σωματεία μέσω των Ενώσεων. Άλλωστε, παραμονές της παραίτησης Σαρρή, είχε ψηφιστεί και σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Ο αποπροσανατολισμός που επιχειρήθηκε ώστε να εμφανιστεί πως η παραίτηση Σαρρή δεν είχε να κάνει με τις έρευνες της δικαιοσύνης, φυσικά δεν έπεισε κανέναν και πλέον, μετά την δέσμευση και ακολούθως την εκταμίευση των ποσών της επιχορήγησης, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος κάθε νηπιακού επιπέδου ισχυρισμός.

Θυμίζουμε, παράλληλα, πως από η αποκάλυψη Ανδριανού ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη, είχε χαρακτηριστεί από την ομοσπονδία ως «άλλη μια προσπάθεια εκδίκησης του παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της ΓΓΑ, υπό την πλήρη ανοχή του κ. Ανδριανού, και το οποίο μισεί το ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

Τα όσα ακολούθησαν ως σήμερα, διαψεύδουν την ΕΠΟ και τον Σαρρή, αλλά κυρίως τους εκθέτουν για… χιλιοστή φορά στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας.

Μήπως τώρα, που τα λεφτά αποδεδειγμένα θα δοθούν μετά την δέσμευση των ποσών, ο κ. Σαρρής επιθυμεί να επιστρέψει στην προεδρία της ΕΠΟ και να ανακαλέσει την παραίτησή του; Γιατί όχι;

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΑ την Τετάρτη 31/12:

«Κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ήδη δέσμευσε, και αναρτά στο διαδίκτυο ανά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα ποσά της απευθείας κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους για την ενίσχυση ποδοσφαιρικών σωματείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την διάθεση των ποσών».

Τσάμπα… παραιτήθηκε ο Σαρρής!