MENU

Το «παρών» έδωσαν πολλοί βετεράνοι, πρώην προπονητές, πρόεδροι και παράγοντες του συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην κατάμεστη από κόσμο και πολλούς επώνυμους αίθουσα, με την προβολή βίντεο, στο οποίο έγινε ιστορική αναδρομή για την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας κι έπειτα ακολούθησε ο ύμνος του Αθηναϊκού που δημιούργησε ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Καραγκούνης και τον μελοποίησε ο Γιώργος Κριμιζάκης.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Αθηναϊκού, Δημήτρης Καραγκούνης στην αναφορά του για το ξεκίνημα του συλλόγου από τον ιδρυτή Γιάννη Ψύχο δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά του. Παράλληλα βραβεύτηκε η ομάδα της περιόδου 1991-1992 η οποία αφού έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό δημιούργησε το μεγάλο έπος, που ήταν φυσικά οι δύο αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ο Σπύρος Καλογιάννης που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ σε εκείνη τη θρυλική ομάδα, αποκάλυψε ότι έδωσε το πριμ που είχε τάξει ακόμα και αν δεν πέρναγε η ομάδα δια μέσω του Νίκου Σαργκάνη που ήταν παρόν στην εκδήλωση σε όλους τους παίκτες. Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Καραγκούνης ανέφερε ότι ο Αθηναϊκός έτσι κι αλλιώς είναι η ομάδα που τον ενώνει η ιστορία με την Ελλάδα αφού, διατέλεσε αντιπρόεδρος ο Σταμάτης Μερκούρης πατέρας της Μελίνας Μερκούρη ενώ στην ποδοσφαιρική ομάδα έπαιξαν ο Περικλής Κανάρης απόγονος του πυρπολητή Κανάρη και ο Μπούμπουλης απόγονος της ηρωικής Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Βραβεύτηκαν οι χορηγοί της εκδήλωσης που ήταν ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός και ο εκπρόσωπος από τα Ελληνικά Πετρέλαια ο γνωστός προπονητής του μπάσκετ Γιώργος Καλαφατάκης, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης, ο Σπύρος Καλογιάννης, ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο σημερινός πρόεδρος του Αθηναϊκού Γιώργος Φλαμπούρης, ο σημερινός δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατοπώδης αλλά και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιλας οι επί σειρά ετών παράγοντες του συλλόγου Κώατας Μαυρίδης και Φίλιππος Καρυοφύλης, οι διατελέσαντες προπονητές του Αθηναϊκού Στάθης Σταθόπουλος, Βασιλείου, Σπετσάρης, Νίκος Σιμιγδαλάς και μεταξύ άλλων οι βετεράνοι παίκτες των "λόρδων" Νικήτας Δεληγιάννης, Νίκος Σαββίδης, Περικλής Δρέττας, Μίμης Θεοφάνης, Νίκος Σαργκάνης, Χρήστος Δημόπουλος, Τάσος Χατζηαγγελής, Βασίλης Τζαλακώστας, Γιάννης Τάπραντζης, Αναστασίου, Θανόπουλος, Κώστας Τσαβαλιάς, Αλβέρτης, Ζώταλης, Χατζηράπτης, Βαγγέλης Μάλλιος, Μπούτζουκας, Σπηλιώτης, Νίκος Γκαβασιάδης, Κώστας Μαυρίδης. Βραβεύτηκαν ακόμα οι ομάδες μπάσκετ του συλλόγου και οι παράγοντες του τμήματος, Δήμητρα Καλέζη και Γιάννης Βαλτζής και το τμήμα χάντπολ όπως και ο παράγοντες του τμήματος Γιώργος Ζαχαράκης και Κώστας Κανάρης. Έγινε ιδιαίτερη μνεία για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ που γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες με τις 105 σερί νίκες που έχει πετύχει. Έγινε πληθώρα ακόμα βραβεύσεων.

Οι απονομές έγιναν από τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, τους πρώην Υπουργούς Απόστολο Κράτσα που στο πρόσφατο παρελθόν βοήθησε οικονομικά τον σύλλογο και Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, τους βετεράνους άσους του Παναθηναϊκού Αριστείδη Καμάρα, Αντώνη Αντωνιάδη, Κριστόφ Βαζέχα και Κώστα Μπάκη, ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΑ Γαβριήλος Παπαδόπουλος, η δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Ιουλία Κιούπη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κόκκαλης, Καραγιάννης και Γιάννης Μαρίνης, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημητρης Καλογερόπουλος και ο Γιώργος Πάντζας που εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Παρέστησαν οι Δημήτρης Νικολιάς και Βαγγελίτσα Σιδέρη που εδώ και χρόνια βρίσκονται κοντά στην προσπάθεια του Αθηναϊκού ενώ κατά την προσέλευση οι οργανωμένοι του Αθηναϊκού πρόσφεραν κασκόλ, μπρελόκ και ημερολόγια της ομάδας. Παρέστη ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας ενώ η εκδήλωση έκλεισε με όμορφη δεξίωση.

Δείτε στη photo gallery το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα abola.gr

Μεγαλειώδης η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Αθηναϊκού (pics)