MENU

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΙ:

«Ζήτημα αυτοεξαίρεσης του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της "ΔΙΚΗΣ στον ΣΚΑΪ" ότι ο γιος του είχε διοριστεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο κ.Σταμαδιάνος έχει αναλάβει εδώ και πέντε μήνες τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Επί των ημερών τους, στις 22 Ιανουαρίου 2014, είχε διοριστεί ο δικηγόρος Γεώργιος Σταμαδιάνος, υιός του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα για ποιον λόγο ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος δεν επικαλέστηκε ζήτημα δικαστικής ευπρεπείας ή προσωπικής ευθιξίας ώστε να αιτηθεί την αυτοεξαίρεσή του. Αντίθετα, άλλο μέλος του ίδιου Συμβουλίου Εφετών, η δικαστής Χριστίνα Ρωμέση, αυτοεξαιρέθηκε λόγω κουμπαριάς με δικηγόρο κατηγορουμένου.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος θα κρίνει την τύχη δύο κατηγορουμένων που ήταν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την εποχή που ο γιος του διορίζονταν στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του κ.Σταμαδιάνου να επιστρέψει τη δικογραφία στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και η απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής να παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ασφαλώς είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα τον υπουργό Σταύρο Κοντονή, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί ΕΠΟ και ποια είναι τα παρακλάδια της, αλλά προφανώς και το ασυμβίβαστο που ενδεχομένως να προκύπτει...

Ο γιος του Σταμαδιάνου είχε διοριστεί επί Σαρρή στο Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΠΟ!