MENU

Ο Άγγλος επιθετικός έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας. Και δεν ήταν ένα απλό γκολ! Τακουνάκι κόντρα στον Μάνουελ Νόιερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο αυτή τη στιγμή...

http://www.youtube.com/embed/yruTbpJSO6M?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Με αφορμή το γκολ του επιθετικού της Λέστερ, αλλά και αυτό που έβαλε πρόσφατα ο Φάνης Γκέκας, το πρώτο του με τη φανέλα της Σιόν απέναντι στην Μπράγκα για το Europa League το SDNA σας παρουσιάζει - θυμίζει τα 10 καλύτερα γκολ με τακουνάκισ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Λεοπόλδο Λούκε (Ρίβερ Πλέιτ, 1979)

Το μακρινό 1979, ο Λεοπόλδο Λούκε της Ρίβερ Πλέιτ πέτυχε ίσως το καλύτερο γκολ της εποχής του, αφού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα αντί απλά να πλασάρει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, την έστειλα στα δίχτυα με ιδιαίτερο τρόπο...

http://www.youtube.com/embed/lfYkb_Z6MV0?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Ντελ Πιέρο (Ντόρτμουντ - Γιουβέντους, 1997)

Να σκοράρεις σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγματα. Να το κάνεις με αυτό τον τρόπο, μπορείς αν σε λένε Αλεξ Ντελ Πιέρο...

Ρομπέρτο Μαντσίνι (Πάρμα - Λάτσιο, 1999)

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αποζημίωσε τους φίλους της Λάτσιο με ένα υπέροχο γκολ ενάντια στην Πάρμα. Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιταλός μέσος κινήθηκε προς το πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στο «Γ» με τις τάπες του παπουτσιού πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι.

Τζιανφράνκο Τζόλα (Τσέλσι - Νόργουιτς, 2002)

Ο Τζιανφράνκο Τζόλα παρέδιδε μαθήματα μεγάλης κλάσης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τη φανέλα της Τσέλσι. Σε μια από τις καλύτερες του στιγμές ήταν σε παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας ενάντια στη Νόργουιτς, όταν σε ένα κόρνερ του Λε Σο, ο Ιταλός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και και με απίστευτο τρόπο άφησε... άφωνους αρκετούς φιλάθλους.

Αμαντίνο Μανσίνι (Ρόμα - Λάτσιο, 2003-04)

Ο Αμαντίνο Μανσίνι δεν σκόραρε σε ένα οποιοδήποτε ματς με τακουνάκι, αλλά στο ντέρμπι της Ρώμης, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο. Ο Βραζιλιάνος άσος των «τζιαλορόσι» είχε ανοίξει το σκορ στο 81΄(τελικό αποτέλεσμα 2-0) με τους νικητές ακόμα να έχουν χαραγμένο στη μνήμη τους το τέρμα ενάντια στην μισητή αντίπαλο.

Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν (Παρί - Πόρτο, 2003-04)

Ο Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα αλλά έχει γραφτεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ που σημείωσε ενάντια στην Πόρτο το 2004. Ο Γάλλος μέσος κατάφερε να σκοράρει με τακουνάκι στην κίνηση σχεδόν έξω από την περιοχή .

Φαν ντερ Φάαρτ (Άγιαξ - Φέγενορντ, 2003-04)

Ο Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ έδειξε την άριστη τεχνική του κατάρτιση σε ένα ντέρμπι με την Φέγενορντ στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Ο Ολλανδός μέσος πέτυχε ένα τέρμα που κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, ενώ φαίνεται να έχει κορμί - λάστιχο.

Τιερί Ανρί (Άρσεναλ - Τσάρλτον, 2004)

Ο Τιερί Ανρί είχε το ιδανικό πλασέ, αλλά μπορούσε να σκοράρει και με χίλιους άλλους τρόπους. Οπως το στατικό τακουνάκι τοτυ απέναντι στη Τσάρλτον στο Χάιμπουρι!

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Παρί - Μπαστιά, 2013)

Ο Ζλάταν στην αναμέτρηση με την Μπαστιά άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό τακουνάκι, έχοντας στην πλάτη του τον Φρανσουά Μοδέστο.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ράγιο - Ρεάλ, 2014)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έκανε και αυτό! Τακουνάκι τρέχοντας ανάποδα και την μπάλα να περνάει σχεδόν από όλη την άμυνα της Ράγιο και να καταλήγει στα δίχτυα...

Εσείς ποιο θα ψηφίζατε ως καλύτερο;

Τα καλύτερα γκολ με τακουνάκια ever (vids)