MENU

Διάφορα μυθεύματα διαρρέονται το τελευταίο 24ωρο από τα φιλικά προς τους 28 κατηγορούμενους της «συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΜΜΕ.

Ένα από τα ωραία παραμυθάκια είναι πως οι κατηγορούμενοι θα κάνουν αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος στον Άρειο Πάγο και ότι ακόμη και τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται μπορεί να μειωθούν ή για κάποιους να εξαφανιστούν κιόλας!

Ρόλο –λέει- σε αυτό, παίζει και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών μειοψήφησε και το βούλευμα δεν είναι ομόφωνο.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική… Όσο πατάει ο ελέφαντας δηλαδή!

Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και στήσιμο αγώνων, έχει καταστεί ΗΔΗ αμετάκλητο και δεν μπορεί σε τίποτα να διαφοροποιηθεί, αφού δεν παρέχεται στους κατηγορούμενους κανένα δικαίωμα για αίτηση αναίρεσης. Υπάρχει και σχετική νομολογία γι’ αυτό.

Μόνο ένας μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος στον Άρειο Πάγο: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου! Και αυτός, μόνο για να χειροτερέψει το βούλευμα και όχι για να το… ελαφρύνει κι άλλο! Αυτό μπορεί να γίνει αν κρίνει πως το Συμβούλιο Εφετών έχει αντιμετωπίσει με επιείκεια τους κατηγορούμενους, σε σχέση με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, για να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους οι κατηγορούμενοι, ή να παραδώσουν τις μετοχές τους όσοι κατέχουν, δεν χρειάζεται ένα βούλευμα να είναι αμετάκλητο. Βάσει νόμου, αρκεί να είναι τελεσίδικο. Άλλωστε την αρχή έκανε ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης που παραιτήθηκε από την προεδρία του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν κι άλλα, μικρά ή μεγάλα ψεματάκια από τα περιθωριακά και τα νεόκοπα σάιτ, που τώρα, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η «συμμορία», σπεύδουν να αποδομήσουν και να απαξιώσουν δικογραφίες που χειρίστηκαν πεντακάθαροι, τολμηροί, γενναίοι και πανάξιοι εισαγγελικοί λειτουργοί και ανακριτές. Θα επανέλθουμε…

Ήδη αμετάκλητο το βούλευμα για την «συμμορία»!