MENU

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμπεται από το Συμβούλιο Εφετών ενώπιον του ακροατηρίου, για σύσταση συμμορίας, καθώς και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Το δεύτερο αδίκημα, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορά δύο παιχνίδια:

Το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 και,

Το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 που διεξήχθη στις 4/2/2015.

Στην φερόμενη χειραγώγηση των αγώνων αυτών, για τους οποίους κατηγορείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άμεσα εμπλεκόμενος είναι ο Ολυμπιακός.

Με δεδομένο ότι για την υπόθεση θα χρειαστεί να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη (πριν και ανεξάρτητα από το ποινικό δικαστήριο, όπως προβλέπει ο κανονισμός), η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Στην περίπτωση αυτή, και εφόσον προκύψει χειραγώγηση, ο Ολυμπιακός θα απειληθεί με την ποινή του υποβιβασμού.

Η διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί, είναι να ζητήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ το βούλευμα, να ασκήσει διώξεις και έπειτα τα πειθαρχικά όργανα να καλέσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις εμπλεκόμενες ομάδες σε απολογία.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι για τα παραπάνω παιχνίδια, έχει ήδη δικαστεί πριν από δύο χρόνια από την αθλητική δικαιοσύνη η ΠΑΕ Βέροια (και μόνο εκείνη!).

Η απόφαση, από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ του Γκιρτζίκη, ήταν φυσικά απαλλακτική… Τότε, είχε προκαλέσει τεράστια εντύπωση το γιατί από ολόκληρο το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα, είχε κληθεί από την αθλητική δικαιοσύνη μόνο η ΠΑΕ Βέροια!

Για τους δύο αγώνες αυτούς, εξάλλου, κατηγορούμενοι, πέραν του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι και οι:

Γιώργος Σπανός, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Λαναρής, Γιάννης Αγγελόπουλος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Κώστας Μπάρμπας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Αμαραντίδης, Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Σκαθαρούδης, Αλέξανδρος Καλογέρης, Γκιγιέρμο Πέρεθ και Ρικάρντο Σα Πίντο.

Άμεσα εμπλεκόμενος ο Ολυμπιακός στο κακούργημα Μαρινάκη!