MENU

Στο σκεπτικό της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για Βέροια, Αρβανιτίδη και Λαναρή, περιέχονται λεπτομερώς και οι οκτώ ένορκες βεβαιώσεις (ενώπιον συμβολαιογράφων) που διαψεύδουν τις καταγγελίες Γεωργέα και Καλαϊτζίδη.

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Κοτταρίδη, Δημήτρη Αμαραντίδη, Νίκο Καλτσά, Χαράλαμπο Παυλίδη, Δημήτρη Μάνο και Νίκο Τζημογιάννη-Κυριακίδη, τον φυσιοθεραπευτή Αναστάσιο Τυφλίδη και τον φροντιστή Θανάση Βούλγαρη.

Από τους παραπάνω, ο Δημήτρης Αμαραντίδης, ο Χαράλαμπος Παυλίδης και ο Δημήτρης Μάνος, διώκονται ήδη ποινικά από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, καθώς αγωνίστηκαν σε ολόκληρο ή σε μέρος του δευτέρου ημιχρόνου του επίμαχου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που έγινε στις 6/1/2013. Συνεπώς από μάρτυρες, μετατράπηκαν σε κατηγορούμενοι και ήδη έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Από τους υπόλοιπους πέντε, ο Δημήτρης Κοτταρίδης, ο Νίκος Καλτσάς και ο Νίκος Τζημογιάννης-Κυριακίδης, επειδή ήταν αναπληρωματικοί, δεν βρέθηκαν ποτέ στα αποδυτήρια στη διάρκεια της ανάπαυλας, συνεπώς δεν θα μπορούσαν να είναι είτε αυτήκοοι είτε αυτόπτες μάρτυρες.

Οι μόνοι που δηλώνουν ότι ήταν συνεχώς στα αποδυτήρια στη διάρκεια της ανάπαυλας και διαψεύδουν ευθέως τους Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, είναι ο φροντιστής Θανάσης Βούλγαρης και ο φυσιοθεραπευτής Αναστάσιος Τυφλίδης.

Παράλληλα, να θυμίσουμε, ότι ένας άλλος κατηγορούμενος από αυτούς που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλέξανδρος Καλογέρης, έχει ήδη ομολογήσει και έχει επιβεβαιώσει τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, εξάλλου, είναι πλέον και οι ποδοσφαιριστές Μπάρμπας, Σκαθαρούδης και Ιωάννου που έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Διαβάστε αναλυτικά και τις οκτώ ένορκες βεβαιώσεις που προσκόμισε στην πειθαρχική επιτροπή της Super League η ΠΑΕ Βέροια, προς υπεράσπισή της:

Α) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας):

Αφού αναφέρει αρχικώς ότι ο ίδιος δεν εισήλθε στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα, διότι, όπως συνηθίζεται, παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς, καταθέτει επί λέξει: «Όταν η ομάδα βγήκε από τ’ αποδυτήρια, μετά τη διακοπή, κανείς από τους συμπαίκτες μου δεν ανέφερε ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας μίλησε στ’ αποδυτήρια και δήθεν ανέφερε ότι είναι επιθυμία του προέδρου της ομάδας να έχουμε μειωμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να χάσουμε το παιχνίδι με 3-0. Μάλιστα δε, τίποτε σχετικά δεν ανέφερε και ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, όταν αντικαταστάθηκε στις αρχές του ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και παρέμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο της ομάδας».

Β) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ (ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον αγώνα) – (κατηγορούμενος):

«Στο ημίχρονο όταν κατευθυνθήκαμε στ’ αποδυτήρια, μας συνόδευε ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γεώργιος Λαναρής, ο οποίος βγήκε πάλι μαζί μας, στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Κατά τη διάρκεια της διακοπής μας μίλησε ο προπονητής για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε στο παιχνίδι… Κανείς από τη διοίκηση και ειδικότερα ο Λαναρής, δεν μας είπε να έχουμε μειωμένη απόδοση, κατά την επιθυμία του προέδρου και ότι πρέπει να χάσουμε με 3-0. Αντίθετα ο κ. Λαναρής, μας είπε να κρατήσουμε γερά τους “γαύρους” και σιγά-σιγά αυτοί θα εκνευρισθούν και θα τους κυριεύσει το άγχος, οπότε θα είχαμε ελπίδα να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι».

Γ) ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (φροντιστής):

«Είμαι φροντιστής της ΠΑΕ Βέροια αρκετά χρόνια… Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, εγώ βρισκόμουν διαρκώς μέσα στ’ αποδυτήρια, φροντίζοντας για την αλλαγή των ιδρωμένων στολών των ποδοσφαιριστών καθώς κι οτιδήποτε άλλο χρειαζόντουσαν. Ο γενικός αρχηγός Γ. Λαναρής ήταν διαρκώς μέσα στ’ αποδυτήρια, όπως κι ο προπονητής συζητώντας για θέματα τακτικής. Σε όλη τη διάρκεια του 15λέπτου δεν άκουσα τον Γ. Λαναρή (ο οποίος στεκόταν διαρκώς δίπλα μου, επιβλέποντας την αλλαγή του ιματισμού των παικτών), να ζητά από τους ποδοσφαιριστές να έχουν μειωμένη απόδοση, ούτε ν’ αναφέρει ότι η επιθυμία του προέδρου είναι να χάσει η ομάδα με σκορ 3-0».

Δ) ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ (αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής):

Αφού αναφέρει ότι ο ίδιος δεν εισήλθε στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα, διότι, όπως συνηθίζεται, παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς, καταθέτει επί λέξει: «Από κανένα συμπαίκτη μου, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άκουσα ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας μίλησε στα αποδυτήρια και ανέφερε ότι δήθεν είναι επιθυμία του προέδρου να έχουμε μειωμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να χάσουμε το παιχνίδι 3-0… Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και κάθισε δίπλα μου στον πάγκο, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό… Ούτε ο προπονητής ανέφερε σχετικά κάτι για τα υποτιθέμενα γεγονότα που έγιναν στην ανάπαυλα στ’ αποδυτήρια, ενώ αναγνώρισε ενώπιον όλων μας την ανωτερότητα του αντιπάλου μας Ολυμπιακού».

Ε) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον αγώνα) – (κατηγορούμενος):

«Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αποχωρήσαμε από τον αγνωστικό χώρο και πήγαμε στ’ αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Μαζί μας, ήταν ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γ. Λαναρής, καθώς και ο προπονητής της ομάδας μας Δ. Καλαϊτζίδης, οι οποίοι μετά τη διακοπή βγήκαν πάλι μαζί μας στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ποτέ δεν είδα τον πρόεδρο της ομάδας Γ. Αρβανιτίδη στο χώρο των αποδυτηρίων ούτε κατά την είσοδο ούτε κατά την έξοδο των παιχτών από αυτά. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γ. Λαναρής δεν ανάφερε τίποτε σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα και ειδικότερα δε ζήτησε από κανέναν ποδοσφαιριστή να έχει μειωμένη απόδοση, έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο αντίπαλός μας να επιτύχει νίκη. Βγαίνοντας για το γήπεδο, ο γενικός αρχηγός Γ. Λαναρής, μας είπε να κρατήσουμε γερά τους αντιπάλους έτσι ώστε και κάτω από την πίεση των οπαδών τους, αυτοί θα αγχωθούν οπότε θα έχουμε ελπίδες να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι».

ΣΤ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΥΦΛΙΔΗΣ (φυσιοθεραπευτής):

«Είμαι προπονητής αποκατάστασης-φυσιοθεραπευτής της ΠΑΕ Βέροια αρκετά χρόνια… Στην ανάπαυλα του συγκεκριμένου αγώνα βρισκόμουν διαρκώς μέσα στ’ αποδυτήρια, φροντίζοντας τους ποδοσφαιριστές που είχαν κάποιο πρόβλημα. Έτσι κατά το ημίχρονο ο ποδοσφαιριστής Ν. Γεωργέας μου ανάφερε ότι έχει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο από το ήδη χρόνιο πρόβλημά του. Αφού έκανα την αξιολόγηση του συνέστησα να το δει στο β’ ημίχρονο και ανάλογα να πράξει. Επίσης ο ποδοσφαιριστής Π. Καφές μου ανέφερε και αυτός ότι είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς των ποδιών του και αποφασίσαμε, αφού πρώτα για αρκετή ώρα του έκανα μαλάξεις, και αυτός να το αξιολογήσει στο β’ ημίχρονο και ανάλογα να πράξει. Ενήργησα έτσι ως προς τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται. Όση ώρα βρισκόμουν στ’ αποδυτήρια κατά τη διακοπή του ημιχρόνου, ο γενικός αρχηγός, Γ. Λαναρής παρέμενε στο χώρο και ποτέ δεν ανέφερε ότι κατά την επιθυμία του προέδρου, η ομάδα πρέπει να χάσει. Καθώς και ο προπονητής της ομάδας Δ. Καλαϊτζίδης παρέμενε στο χώρο των αποδυτηρίων. Μάλιστα όταν βγήκαμε από τ’ αποδυτήρια και

κατευθυνόμασταν προς τον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν δίπλα-δίπλα με τον γενικό αρχηγό και μου είπε, ότι αν είμαστε τυχεροί,

μπορούμε να πάρουμε έναν βαθμό από τους γαύρους».

Ζ) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ (αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά ως αναπληρωματικός) – (κατηγορούμενος):

«Στον παραπάνω αγώνα ήμουν αναπληρωματικός και παρέμεινα στον πάγκο της ομάδας μέχρι τη στιγμή που κλήθηκα από τον προπονητή μου, να εισέλθω στον αγώνα, αντικαθιστώντας στο 81 λεπτό τον συμπαίκτη μου Ιωάννου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στον πάγκο της ομάδας, δεν μου είπε κανείς ότι σε περίπτωση συμμετοχής μου στο παιχνίδι, θα έπρεπε να έχω μειωμένη απόδοση, ούτε κάτι τέτοιο ειπώθηκε από κανέναν από τους παρευρισκομένους στον πάγκο, (προπονητή, γενικό αρχηγό, ή συμπαίκτη μου). Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου λόγου τραυματισμού και κάθισε στον πάγκο, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό. Μου είπε όμως, ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής, έδειχνε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου μας, Ολυμπιακού, ενώ ήταν καυστικός για τη διαιτησία, η οποία έπαιζε σε βάρος μας 80-20 και σε μεγάλο βαθμό, καθόρισε και το αποτέλεσμα και το σκορ. Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι μέχρι και σήμερα που είμαι στην ομάδα κανένα μέλος αυτής, ούτε ο πρόεδρος, δεν έχει προσπαθήσει να μας επηρεάσει πριν από κάποιο αγώνα, ούτε έχει πέσει στην αντίληψη μου, για να έχουμε μειωμένη απόδοση, έτσι ώστε να χάσουμε εσκεμμένα».

Η) ΝΙΚΟΣ ΤΖΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής):

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνιζόμουν στην Βέροια από την 1-7-2008 μέχρι την 30-6-2014. Σήμερα αγωνίζομαι στην ομάδα του Παναιγιαλείου… Στον παραπάνω αγώνα, ο προπονητής μου δεν με επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα και ήμουν αναπληρωματικός, παραμένοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνος, στον πάγκο των αναπληρωματικών… Κατά τη διάρκεια της διακοπής του ημιχρόνου, εγώ δεν μπήκα στα αποδυτήρια, αλλά παρέμεινα στον αγωνιστικό χώρο με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς, όπως συνηθίζεται. Για τα όσα υποτίθεται ότι ειπώθηκαν από τον γενικό αρχηγό της ομάδας στη διακοπή του ημιχρόνου, ότι δήθεν δηλαδή ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γ. Λαναρής, μίλησε στα αποδυτήρια και δήθεν ανέφερε, ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Γ Αρβανιτίδης ζήτησε να έχουμε μειωμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να χάσουμε το παιχνίδι με 3-0, δεν άκουσα ποτέ τίποτα σχετικά με αυτό από κανένα… Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο 55° λεπτό του αγώνα λόγω τραυματισμού, όπως παραπονέθηκε και κάθισε στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς χωρίς να αναφέρει τίποτα σχετικό. Όλοι οι παίκτες που βρισκόμασταν στον πάγκο συζητούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα και μας πίεζε ασφυκτικά. Το ίδιο έλεγε και ο προπονητής ο οποίος επιβεβαίωνε την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Σε κανένα σημείο όσο ήμασταν στον πάγκο και μετά την διάρκεια του αγώνα ο προπονητής δεν ανέφερε σχετικά κάτι για τα υποτιθέμενα γεγονότα στο στ’ αποδυτήρια».

«Να κρατήσουμε γερά τους 'γαύρους'»!