MENU

Ο προπονητής Νίκος Παντέλης, που έχει θητεύσει σε δεκάδες ομάδες, κυρίως στην Football League, απολογήθηκε την Πέμπτη 21/9 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Ο έμπειρος τεχνικός που κατηγορείται μεταξύ άλλων για δωροδοκία-δωροληψία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέφερε κατά την απολογία του:

«Το 2011 ντρεπόμουν να βγω έξω, με κοίταζαν σαν να είχα σκοτώσει άνθρωπο. Είμαι ένας αξιοπρεπής, ηθικός και τίμιος άνθρωπος. Και κάποιοι φίλαθλοι για καιρό μου έλεγαν ότι στήνω παιχνίδια.

Δεν έχω χρήματα, δεν έχω περιουσία. Δεν θα βρείτε ούτε έναν ποδοσφαιριστή που θα πει ότι είμαι ανέντιμος ή να του έχω πει να πράξει κάτι μεμπτό.

Το ποδόσφαιρο χάλασε από τότε που μπήκε το στοίχημα. Εγώ δεν παίζω ποτέ στοίχημα.

Στην συνομιλία μου με τον Τσακογιάννη, όπου ως προπονητής τότε του Εθνικού του λέω ότι θα ανοίξουν τα σέντερ μπακ για να φάμε γκολ, του τα λέω για να τον αποφύγω. Δεν τα εννοώ. Αμέσως μετά πήρα και τον Πηρούνια και του τα είπα. Για να πει και αυτός τα ίδια».

Ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να απολογηθεί, βρέθηκε και ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αναφέρθηκε στα μεγάλα κέρδη του από το στοίχημα στο διάστημα 2004-2006 (παίζοντας μόνο ξένους αγώνες, όπως υποστήριξε), αλλά και στην οικονομική του καταστροφή στο διάστημα 2007-2009.

Σημείωσε δε, ότι από τα ματς που η UEFA έχει χαρακτηρίσει ύποπτα, δεν πόνταρε ποτέ σε κανένα, ενώ προσκόμισε ως αποδεικτικά στοιχεία πλήθος κερδισμένων δελτίων και βεβαιώσεις κερδών.

Το τρίτο πρόσωπο που απολογήθηκε την ίδια ημέρα, ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, που σημείωσε ότι… «το 2010 και το 2011 εγώ είχα αποχωρήσει από την ομάδα. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με το στοίχημα ή με στημένους αγώνες. Με έλεγξε το ΣΔΟΕ και τα πάντα ήταν δικαιολογημένα», ενώ η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε ιδιαίτερα στις δοσοληψίες με τον Άγγελο Τραυλό.

Τέλος, απολογήθηκαν και τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα οι Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τα λεφτά που λένε στον Αχιλλέα Μπέο ότι έχασαν μετά από το ματς Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-2, δεν είναι αλήθεια, αλλά το είπαν για να καθησυχάσουν τους οπαδούς της ομάδας που διαμαρτύρονταν (ότι ακόμα και εκείνοι έπαθαν ζημιά που το έπαιξαν στο στοίχημα, αφού θεωρούσαν βέβαιη τη νίκη του Ολυμπιακού).

Koriopolis: Απολογήθηκαν Παντέλης, Παπαδόπουλος και άλλοι τέσσερις!