MENU

Στον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργο Αρβανιτίδη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του πολυσυζητημένου αγώνα Ολυμπιακός - Βέροια 3-0 της 6ης Ιανουαρίου 2013! Αναλυτικά...

Τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο επέβαλαν στον Γιώργο Αρβανιτίδη μετά τη μεταξύ τους συμφωνία ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης και η αρμόδια εισαγγελέας.

Ο κύριος Αρβανιτίδης, ο οποίος απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα, βαρύνεται με τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους.

Βάσει των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Α) Υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις ενοχής στο πρόσωπο του Γιώργου Αρβανιτίδη για τη χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013.

Β) Κρίνονται ως απολύτως αξιόπιστες οι καταθέσεις του Νίκου Γεωργέα και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη οι οποίοι και έχουν καταγγείλει τα όσα φέρονται να συνέβησαν στο εν λόγω ματς.

Θυμίζουμε ότι για το εν λόγω παιχνίδι συγκατηγορούμενος του Γιώργου Αρβανιτίδη είναι ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, στον οποίο έχει επίσης έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο καθώς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και δεν έχει ακόμα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.Κατηγορούμενος και για δεύτερο ματς

Όπως προέκυψε από τη σημερινή ανακριτική διαδικασία ο Γ. Αρβανιτίδης είναι κατηγορούμενος και για δεύτερο παιχνίδι. Πρόκειται για το Βέροια-Κέρκυρα 2-0 που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2013 και για το οποίο ο Αλέξης Κούγιας έχει καταθέσει ότι είχε «στηθεί» ο διαιτητής Δημητρόπουλος για να ευνοήσει τη Βέροια. 

Για το παιχνίδι αυτό δεν έχει επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, παρά το γεγονός ότι η δικογραφία είναι στη διάθεσή του.Μηνύσεις κατά πάντων

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, πριν απολογηθεί στον ανακριτή, ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Νίκου Γεωργέα, του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του στοιχηματικού αναλυτή Νίκου Παναγόπουλου, του Αλέξη Κούγια, καθώς και κατά αγνώστων για ηθική αυτουργία στην ψευδορκία (η πλευρά Αρβανιτίδη θεωρεί ότι οι παραπάνω λειτουργούν με εντολές κάποιου που δεν γνωρίζουν).

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ο Γιώργος Αρβανιτίδης αρκέστηκε να πει: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Απόφαση - «καταπέλτης» για το Ολυμπιακός - Βέροια 3-0!