MENU

Το sdna.gr έλαβε και δημοσιεύει αυτούσια την από 12-6-2017 Εξώδικη Πρόσκληση του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Μπαξεβάνη, δυνάμει της οποίας, με αφορμή το από 20-5-2017 δημοσίευμα με τον τίτλο «Μονόδρομος η παραίτηση για τον Στέφανο Μπαξεβάνη» και το από 26-5-2017 δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο Μπαξεβάνης και η… γυναίκα του Καίσαρα», μας καλεί να απόσχουμε από την αναπαραγωγή και διάδοση συκοφαντικών γεγονότων, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του.

Το sdna.gr σέβεται την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε προσώπου, εν οις και των δημοσίων λειτουργών και αξιωματούχων και των λειτουργών της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως είναι ο κ. Μπαξεβάνης, και ουδέποτε προέβη στη δημοσίευση και αναπαραγωγή συκοφαντικών γεγονότων σε βάρος του. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από το κείμενο της Εξώδικης Πρόσκλησής του, όπου, γενικόλογα, αναφέρεται σε εναντίον του δημοσίευση και αναπαραγωγή συκοφαντικών γεγονότων, ενώ είναι φανερό ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιέχουν ψεύδη, συνιστούν έκφραση γνώμης και άσκηση δημοσιογραφικής κριτικής και, ως εκ τούτου, δεν είναι συκοφαντικά και προσβλητικά της προσωπικότητας του κ. Μπαξεβάνη.

Σε σχέση με το περιεχόμενο της Εξώδικης Πρόσκλησής του, στην οποία αναφέρεται στο έργο του, είναι σαφές ότι το sdna.gr (που δεν είναι το μοναδικό Μέσο το οποίο ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα…) ουδόλως αμφισβήτησε ή/και αναφέρθηκε σε όλα όσα αναφέρει ο κ. Μπαξεβάνης, αλλά αποκλειστικώς και μόνον στο ηθικής τάξης ζήτημα, εάν μπορεί και πρέπει ένας Εισαγγελικός Λειτουργός, που κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, να προβαίνει, ενόσω μάλιστα κατέχει την συγκεκριμένη θέση,… δημοσίως, σε ένθερμες εκδηλώσεις υπέρ του ενός ή του άλλου συλλόγου, των οποίων ζητεί τη δίωξη.

Αυτό δεν σημαίνει, ούτε και στα δημοσιεύματα υφίσταται τέτοιος ισχυρισμός, ότι ο κ. Μπαξεβάνης έδρασε πλημμελώς ή/και υπέρ ή σε βάρος οποιουδήποτε συλλόγου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αφού, εξάλλου, το sdna.gr δεν ασκεί τέτοια λειτουργία και έλεγχο, πλην όμως το sdna.gr και οι υπογράψαντες τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημοσιογράφοι, όφειλαν, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, να θέσουν αυτό το μείζονος σημασίας ηθικής τάξης ζήτημα, το οποίο, άλλωστε, οδήγησε τον κ. Μπαξεβάνη σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας και για την προάσπιση του κύρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται στην σχετική Δήλωση παραίτησής του.

Εξώδικη δήλωση του εισαγγελέα Μπαξεβάνη στο SDNA