MENU

Ολοκληρώθηκε η σημερινή ημέρα στην Ευελπίδων με τους τρεις διαιτητές, Κώστα Ιωαννίδη, Απόστολο Αμπάρκιολη και Γιάννη Κάμπαξη, να απολογούνται στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισε τον περιοριστικό όρο να μην διαιτητεύσουν μέχρι να βγει το βούλευμα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ...

Ο Κώστας Ιωαννίδης πέρασε πρώτος το πρωί το κατώφλι του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Ο ρέφερι από την Αργολίδα είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην Ευελπίδων στις 3 Απριλίου, οπότε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, καθώς κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία.

Λίγο πριν τις 12:00, ολοκληρώθηκε η απολογία του διαιτητή Κώστα Ιωαννίδη με τον ρέφερι από την Αργολίδα να δηλώνει βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή: «Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις στον κύριο Ανδρεάδη. Του είπα για την πορεία μου, για το ποιος είμαι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα περιμένουμε».

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκε και ο Γιάννης Κάμπαξης  που τον βαραίνει η ίδια κατηγορία με τον Ιωαννίδη, δηλαδή της δωροδοκίας – δωροληψίας. Τελευταίος απολογήθηκε ο Απόστολος Αμπάρκιολης.

Λίγο πριν τις 13:30 ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των τριών διαιτητών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί.

Τελικά, Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τους επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης να σφυρίζουν σε παιχνίδια ποδοσφαίρου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πάντως, ο συγκεκριμένος όρος δεν είναι ίδιος με αυτόν που είχε επιβληθεί στους τέσσερις προηγούμενους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Δηλαδή, οι Ιωαννίδης, Κάμπαξης και Αμπάρκιολης μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο (π.χ. να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο διαιτησίας όσο είναι σε ισχύ ο όρος να μην ξανασφυρίξουν), αντίθετα με τους τρεις δικαστές και τον Γιάννη Κομπότη. 

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στον μεγαλομέτοχο του Λεβαδεικού, Γιάννη Κομπότη και σε τρεις δικαστές: το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη,  το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και το μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.

Τους πήραν τις σφυρίχτρες!