MENU

Πρόκειται για μια είδηση που αποκάλυψε η χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Δίκη», η οποία ωστόσο δεν αναδείχθηκε ιδιαίτερα δεδομένης της παράλληλης αποκάλυψης του πορίσματος του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ωστόσο, και αυτή η υπόθεση αναμένεται να μας απασχολήσει άμεσα, με την άσκηση διώξεων σε όσους εμφανίζονται, μετά τη σχετική έρευνα, να έχουν εμπλοκή με τα «στημένα» του 2011. 

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως ο αντιεισαγγελέας εφετών, Παναγιώτης Πούλιος, κατέθεσε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας την πρότασή του για τα «στημένα» του 2011 στο Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με αυτή ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και νυν Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο πρώην παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, εμφανίζονται ως οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης που δρούσε στο χώρο! 

Και οι δύο, Μπέος και Τσακογιάννης, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δομημένη και διαρκή δράση»!

Επιπλέον, ο Αχιλλέας Μπέος αντιμετωπίζει και κατηγορίες για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και απάτη.

Ποινικά για την ίδια υπόθεση διώκεται και ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος! Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Πούλιου, οι 90 εκ των 164 κατηγορουμένων για την  υπόθεση πρέπει να παραπεμφθούν, με αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα!

Την τελική απόφαση, μετά τις σχετικές προτάσεις Πούλιου, θα λάβει μέσα στο επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών. 

Αυτά προτείνει ο εισαγγελέας για τα «στημένα» του 2011