MENU

Όπως έχει γίνει γνωστό από τη Δευτέρα (16/11) το βράδυ, ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαϊνης, άσκησε ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε έναν εκ των σωματοφυλάκων του, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να βαρύνεται με την κατηγορία της εξύβρισης και της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το επεισοδιακό Δ.Σ. της Super League τον περασμένο Φλεβάρη, όπου Μαρινάκης και Αλαφούζος λογομάχησαν έντονα, ενώ ένας συνοδός του προέδρου των Πειραιωτών εισέβαλε στην αίθουσα και γρονθοκόπησε τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι πως αυτή η υπόθεση δεν θα ανατεθεί σε ανακριτή για περαιτέρω διερεύνηση, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που έχουμε κακουργήματα, αλλά θα οδηγηθεί απ’ ευθείας στο ακροατήριο επειδή έχουμε πλημμέλημα, όπως είχε συμβεί και με την υπόθεση του τελικού του Κυπέλλου του 2013 όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πάλι πλημμεληματικά κατηγορούμενος.

Το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα καθίσει στο εδώλιο.

Ένα δεύτερο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι η ποινική δίωξη είναι απόρροια των μηνύσεων που κατέθεσαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου και όχι αποτέλεσμα αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Απ’ ευθείας σε δίκη ο Μαρινάκης