MENU

Όπως είναι από το μεσημέρι γνωστό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αν και είχε κληθεί σε ακρόαση ώστε να διαπιστωθεί αν ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό και αν με την παραμονή του στην προεδρία παραβιάζει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Οι δικηγόροι του κ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος και Θόδωρος Γιαννίκος που έδωσαν το παρών, υποστήριξαν ότι η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης και πως η αρμοδιότητα να κρίνει τα παραπάνω ανήκει στον ανακριτή διαφθοράς. Ανέφεραν πως από τη στιγμή που ο ανακριτής δεν έχει παρέμβει, σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, α) ορθώς παραμένει στην προεδρία και δεν υπάρχει πρόβλημα επ’ αυτού, β) δεν παραβιάζει τον περιοριστικό όρο και, γ) δεν παραβιάζει τον αθλητικό νόμο διότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τιμωρία σε όσους έχουν περιοριστικούς όρους.

Οι δύο δικηγόροι, ωστόσο, ρωτήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής για το ποιος είναι αυτός που τελικά ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, για να πάρουν την απάντηση: «Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοίκηση ασκούν ο Γιάννης Βρέντζος και ο Δημήτρης Αγραφιώτης».

Η επόμενη ερώτηση ήταν για το αν οι Βρέντζος και Αγραφιώτης είναι υπάλληλοι της ΠΑΕ, αν πληρώνονται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πώς –από τη στιγμή που είναι υπάλληλοι- μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους.

Οι δύο δικηγόροι απάντησαν πως πράγματι πρόκειται για υπαλλήλους που πληρώνονται από την ΠΑΕ, αλλά ο κ. Μαρινάκης ασκεί το περιουσιακό του δικαίωμα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Κινδύνευε να μην πάρει πιστοποιητικό!

Στη διάρκεια της ακρόασης των νομικών εκπροσώπων του Βαγγέλη Μαρινάκη, υπήρξε και ολιγόλεπτη ένταση, με τον πρόεδρο της ΕΕΑ, Κωνσταντίνο Παπαλάκη να αντιδρά έντονα όταν ο Θόδωρος Γιαννίκος τους είπε πως είναι αναρμόδιοι να επιληφθούν.

Τα πνεύματα με τους δικηγόρους οξύνθηκαν και όταν άλλο μέλος της Επιτροπής αποκάλυψε πως τον Αύγουστο υπήρξε κίνδυνος να μην πάρει ο Ολυμπιακός πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά τελικά αυτό χορηγήθηκε «με επιφύλαξη» επειδή περίμεναν απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει η ΕΕΑ στον ανακριτή διαφθοράς σχετικά με την ερμηνεία των περιοριστικών όρων.

Η απόφαση της Επιτροπής για τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα έχει εκδοθεί ως τις 5 Νοεμβρίου.

«Ο Ολυμπιακός διοικείται από Βρέντζο και Αγραφιώτη»!