MENU

Έχει την πλάκα του το θέμα, έτσι όπως τα έχει κάνει φέτος η UEFA. Είναι 6 Αυγούστου, η ΑΕΚ δεν έχει δώσει ακόμη ούτε ένα επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι, κι όμως έχει συμμετάσχει σε τρεις κληρώσεις, έχοντας βρει απέναντι της έξι διαφορετικούς πιθανούς αντιπάλους!

Δεδομένα πρόκειται για ένα σύστημα διεξαγωγής προκριματικών που αποτελεί την χαρά των... καφετζήδων. Να ψήνουν τους καφέδες και να τους σερβίρουν τον ένα πίσω από τον άλλο, σε αυτούς που επί ώρες θα κάθονται στο καφενείο να συζητούν «αν περάσουν αυτοί τους άλλους, και τους βρούμε εμείς, και τους περάσουμε, και πέσουμε με τους άλλους που θα έχουν περάσει εκείνους...».

Να γίνονται πράγματα, που λέει και μια ψυχή. Συζητάς για τα δικά σου ματς, για τα ματς που παίζουν οι άλλοι αλλά αφορούν κι εσένα, μαθαίνεις ρόστερ, παίκτες που είναι σε φόρμα, άλλους που είναι αμφίβολοι, μεταγραφές και αποχωρήσεις σε τόσες ομάδες... Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τέλος πάντων. Ας μείνουμε στα της σημερινής κλήρωσης.

Φαίνεται ότι για μια μέρα... δεν ήμασταν ΑΕΚ. Συνήθως πριν από τις κληρώσεις σημαδεύουμε την ομάδα που δεν θέλουμε και μετά πέφτουμε μ' αυτήν. Κάπως έτσι έγινε και στην προηγούμενη κλήρωση, που λέγαμε όχι Σάλτσμπουργκ και Σέλτικ και ήρθε η Σέλτικ. Βέβαια, σήμερα αποδείχθηκε ότι εκείνη η κλήρωση ήταν καλή.

Ήταν καλή από την άποψη ότι σε κάθε περίπτωση, στον δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μια καλή ομάδα η ΑΕΚ θα έπρεπε να την αποκλείσει. Ήρθε τώρα η Σέλτικ, την πήρε μαζί της στους ισχυρούς για τον επόμενο γύρο και με το σημερινό σταύρωμα με Μάλμε ή Βίντι, επισφραγίστηκε ότι η «μεγάλη» πρόκριση που θα πρέπει να κάνει είναι μια. Αυτή με τους Σκοτσέζους.

Ταυτόχρονα, σβήστηκε και το αρνητικό του ζευγαρώματος με τη Σέλτικ. Εύλογα έλεγαν κάποιοι ότι «ναι, αλλά αν πέφταμε με μια πιο εύκολη ομάδα στον 3ο προκριματικό, μπορεί να ερχόταν μια Σέλτικ στα play off, αλλά θα είχαμε ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον τους ομίλους του Europa League». Λύθηκε κι αυτό. Μετά την κλήρωση με Σπάρτακς και Σουντούβα, μόνο με αυτοκτονία δεν θα είναι σε όμιλο η ΑΕΚ το φθινόπωρο, ακόμη και στο κακό σενάριο.

Στην πραγματικότητα, η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ από το Σάββατο, όταν έγινε γνωστός ο διαχωρισμός των υπογκρούπ. Η Ένωση είδε να πηγαίνουν στο άλλο ομάδες όπως ΑΠΟΕΛ, Χάποελ Μπερ Σεβά, Κλουζ, Λέγκια, Ρόζενμποργκ και στο δικό της υπογκρούπ έμεινε επί της ουσίας μόνο η Λουντογκόρετς. Που είναι υπολογίσιμη, άλλα πιθανότατα προτιμότερη από αρκετές εκ των άλλων.

Σήμερα έγινε το... ΤΖΑΚ ΠΟΤ. Σε διπλή κλήρωση, η ΑΕΚ έπεσε πιθανότατα πάνω στα πιο επιθυμητά ζευγάρια για τα play off και του Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League. Σίγουρα της δίνει μεγάλο κίνητρο για τα παιχνίδια με τη Σέλτικ το γεγονός ότι δεν ψάχνει την πρώτη υπέρβαση από τις δύο για να μπει στους ομίλους, αλλά ότι είναι στο χέρι της να αγκαλιάσει από τις αναμετρήσεις με τους Σκοτσέζους τον μεγάλο στόχο.

Και, ταυτόχρονα, της διώχνει όλο το άγχος το γεγονός πως γνωρίζει ότι και στη στραβή δεν θα κινδυνέψει να μείνει στο τίποτα. Αλλά μέρες που είναι, ας είμαστε αισιόδοξοι. Ας πούμε ότι το Μάλμε – Βίντι ήταν μια καλή κλήρωση για την ΑΕΚ και το Σπάρτακς – Σουντούβα ήταν μια καταπληκτική κλήρωση... για τη Σέλτικ.

Καλή κλήρωση για την ΑΕΚ, καταπληκτική για τη Σέλτικ!