MENU

Είναι μυθικός, είναι μοναδικός, πλέον είναι και πολυνίκης! Μετά από μια απίθανη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής κατά την οποία έβαλε δίκαια το όνομά του ανάμεσα σε αυτά των Ντιέγκο Μαραντόνα, Πελέ και Γιόχαν Κρόιφ, πλέον ο Ζινεντίν Ζιντάν κάνει μαγικά πράγματα και στους πάγκους.

Η φοβερή και τρομερή «δική του» Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίσει να... απομακρύνεται από όλους τους υπόλοιπους στην ευρωπαϊκή στρατόσφαιρα, φτάνοντας τις 13 κατακτήσεις Champions League το βράδυ του Σαββάτου με το 3-1 επί της Λίβερπουλ. Με αυτό το τρόπαιο υπό τις οδηγίες του, ο «Βασιλιάς» Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τρεις σερί κατακτήσεις, ενώ η ίδια η Ρεάλ, μετά το πρώτο back to back τρόπαιο Champions League πέρσι, έγινε φέτος η πρώτη με τρία συνεχόμενα τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τα τρία της Μπάγερν Μονάχου την τριετία 1974-75-76.

Επιπλέον, ο «Ζιζού» έφτασε συνολικά τα τρία Champions League σαν προπονητής, πιάνοντας στην κορυφής της σχετικής λίστας δύο άλλους μύθους των πάγκων. Τον Μπομπ Πέισλι με τα τρία της Λίβερπουλ το 1977, το 1978 και το 1981 και τον Κάρλο Αντσελότι με τη Μίλαν το 2003 και το 2007 και τη Ρεάλ το 2014.

Συνολικά στις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών τροπαίων δε, ο Ζιντάν έφτασε τα 5 μαζί με τα 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και πέρασε αυτομάτως στην 3η θέση της λίστας όλων των εποχών μαζί με Πεπ Γκουαρδιόλα, Μπομπ Πέισλι, Νερέο Ρόκο και Λούις Φαν Χάαλ, κυνηγώντας πλέον τα 6 του Αρίγκο Σάκι και τα 7 των Κάρλο Αντσελότι, Άλεξ Φέργκιουσον και Τζιοβάνι Τραπατόνι.

Όλα αυτά, με μια επαγγελματική καριέρα πρώτου προπονητή που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου του 2016, όταν αντικατέστησε τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της «Βασίλισσας».

Ο απόλυτος μύθος: Έπιασε Πέισλι και Αντσελότι ο Ζιντάν!