MENU

Ένα υπέροχο πλασέ μετά από μια ταχύτατη αντεπίθεση της Λίβερπουλ ήταν αυτό που ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στη Ρόμα. Θύτης ποιος άλλος; Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος είναι στο δρόμο για μια ιστορική σεζόν για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και συγκεκριμένα για την ομάδα του.

Με το δεύτερο τέρμα του στον ημιτελικό με την ιταλική ομάδα, ο Αιγύπτιος επιθετικός αρχικά έφτασε τα 11 στο Champions League φέτος, τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ παίκτης των «κόκκινων» σε μια σεζόν ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έπειτα, έφτασε τα 43 για φέτος συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις και πέρασε στη 2η θέση των κορυφαίο σκόρερ της Λίβερπουλ σε μια χρονιά, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Χαντ με τα 42 από τη σεζόν 1961/62 και πλέον κυνηγά ένα ρεκόρ που φάνταζε απλησίαστο για δεκαετίες στο Μέρσεϊσαϊντ: τα 47 του Ίαν Ρας από το 1984.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα 43 γκολ είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης αγγλικής ομάδας σε μια αγωνιστική περίοδο από το 2003 όταν ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι είχε σταματήσει στα 44 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

https://streamable.com/6ehkb

Δείτε εδώ το πρώτο γκολ του Σαλάχ στο παιχνίδι.

Δεύτερο στη Ρόμα ο μυθικός Σαλάχ που έγραψε Ιστορία! (vid)